BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC’den işçi çıkarma hamlesi----

HSBC’den işçi çıkarma hamlesi

HSBC’den işçi çıkarma hamlesi
23 Eylül 2022 - 16:23 www.finansgundem.com

İngiliz bankası HSBC, sözleşme bankacılığı gelirlerinin düşmesinin ardından 35 bin kişiyi işten çıkarmayı kapsayan 2020 planına geri döndü

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC, İngiltere'deki yatırım bankasının ön saflarındaki personelinin işine son veriyor. Avrupa’nın varlıkları bakımından en büyük bankası sözleşme bankacılığındaki düşüşün ardından sektördeki maliyet düşürme akımına katıldı.

Şubat 2020'de açıklanan halihazırda devam eden bir maliyet azaltma stratejisini uygulayan olan İngiltere bankası, Financial News’in haberine göre son haftalarda Londra’daki küresel bankacılık biriminde işçi çıkarmaya başladı. Operasyon birimin başkan yardımcısından genel müdüre kadar olan birçok kademeyi kapsıyor.

HSBC sözcüsü konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre HSBC, 2021 yılı tam yıl bilançosunu açıkladığında 5-5,5 milyar dolar arasında bir maliyet azaltma hedefi belirlemişti. Bankanın küresel bankacılık ve piyasalar birimi de maliyetlerin düşürülmesi amaçlanan 2020 revizyonunun hedefindeydi. Maliyet düşürme operasyonunun sonlanmasıyla toplamda 35 bin çalışanın işine son verilmesi bekleniyor.

Devam eden maliyet düşürme hedeflerine rağmen, HSBC şu ana kadar şirketin işleyişini desteklemek için işten çıkarmaları sınırladı ve mümkün olduğunda işten çıkarmalar yerine personel yıpranmasına güvendi.

İngiltere, HSBC'nin yatırım bankası için stratejik bir pazar olmaya devam ediyor. Son aylarda banka yeni sözleşme uzmanlarını işletmesine katarak ve bankacılarını yeni rollere kaydırmıştı. Özel sermaye piyasalarına odaklanan yeni bir sözleşme bankacılığı ekibi oluşturdu ve finansal sponsorları kapsayan ekibe liderlik etmesi için James Horsburgh terfi ettirildi. İngiltere ve Avrupa'daki küresel bankacılık işini yöneten Julian Wentzel, Orta Doğu yatırım bankasının başına geçmek için Dubai'ye taşınıyor. Ayrıca Sarah Wiggins, Greg Scott ve Lars Kraemer'i İngiltere ekibinde kıdemli sözleşme uzmanları olarak işe alındı.

Bankalar, geçen yıl sektör genelinde 130 milyar dolarlık ücret getiren benzeri görülmemiş bir gelir patlamasının ardındanen iyi sözleşme bankacılarını kadrolarına katmak için adeta savaştı. Bununla birlikte, Dealogic verilerine göre, 2022'de şu ana kadar yatırım bankası gelirleri %39 oranında düştü ve bankalar pandemi sırasında duraklatılan işten çıkarmaları yeniden başlatıyor.

Goldman Sachs, eylül ayında bankacıların %1-5'i arasındaki kısmının işten çıkarma programını yeniden başlattı ve Alman bankası Berenberg de dünya çapında 100 çalışanının işine son verdi. Bu arada, Bloomberg’ün haberine göre Kanadalı yatırım bankası BMO Capital Markets sözleşme uzmanlarının bir kısmını işten çıkardı.

HSBC gelecek yıl grup genelinde 500 milyon dolarlık maliyet düşürme hedefini kaçıracak gibi gözüküyor. CFO Ewen Stevenson 12 Eylül’de gerçekleştirilen bir konferansta bu durumun sebebinin yükselen enflasyon olduğunu açıkladı. Stevenson "Bundan kurtulmanın tek yolu, bana kalırsa maliyetler konusunda şirket içerisinde acımasız olmaktır" ifadelerine yer verdi.

HSBC’nin faiz planı işe yarayacak mı?

 

Goldman Sachs işten çıkarma yapmaya hazırlanıyor

 

HSBC, 35 bin çalışanı işten çıkarma planını hayata geçiriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)