BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC'den flaş 'Londra' kararı----

HSBC'den flaş 'Londra' kararı

HSBC'den flaş 'Londra' kararı
15 Şubat 2016 - 02:59 www.finansgundem.com

​HSBC’nin küresel yönetim merkezi Londra’da kalacak

İngiltere’nin en büyük bankası HSBC’nin küresel yönetim merkezinin Londra’da kalmasına karar verildiği bildirildi.

Bankadan yapılan açıklamada, bankanın yönetim kurulunun, küresel yönetim merkezinin Londra’da kalması yönünde karar aldığı belirtildi.

Karara gerekçe olarak ise İngiltere’nin denetim yapısının ve yasal sisteminin uluslararası saygınlığa sahip olması ve Londra’da finans alanındaki gelişmiş uluslararası işgücü gösterildi.

Konuya ilişkin olarak İngiltere Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada ise bankanın kararının memnuniyetle karşılandığı belirtilirken, "Karar, hükümetin ekonomik planına olan güveni göstermektedir" ifadesine yer verildi.

HSBC yönetim kurulu, yaklaşık 10 ay önce İngiliz hükümetinin bankacılık alanındaki son vergi düzenlemelerinin ardından küresel yönetim merkezinin ülke dışına taşınması konusunu gündeme alarak, konuya ilişkin alternatif finans merkezlerinin incelenmesine karar vermişti. 

Geçen yılın nisan ayında HSBC Grup Başkanı Douglas Flint, "Geniş stratejinin bir parçası olarak bankanın yönetim kurulu, yönetime HSBC’nin genel merkezi için yeni ortam içerisinde en iyi yerin neresi olabileceğine bakmaya başlamamızı istedi. Bunun ne kadar sürebileceğini söylemek için çok erken, fakat çalışma halindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Bankanın 1992 yılından önce küresel yönetim merkezine evsahipliği yapan Hong Kong, alternatif Finans merkezleri arasında ilk sırada görülüyordu. Hong Kong Parasal Otoritesi ise HSBC’nin küresel yönetim merkezini Londra’dan Hong Kong’a taşıması halinde pozitif tutum alacaklarını duyurmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)