BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC’den dehşet verici kötü kredi tablosu----

HSBC’den dehşet verici kötü kredi tablosu

HSBC’den dehşet verici kötü kredi tablosu
04 Ağustos 2020 - 13:19 www.finansgundem.com

HSBC bilançosu Temmuz ayında JP Morgan’ın paylaştığı bilançoyla aynı doğrultuda. Bankanın kötü krediler için ayırdığı 3,8 milyar dolarlık kaynak finans uzmanlarını korkutuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC bilançosu korona virüs etkisindeki dünya ekonomilerine moral bozucu bir mesaj verdi. Bankanın kârının %82 azaldığı yılın ilk yarısında HSBC 3,8 milyar dolarlık kaynağı kötü kredilere ayırdı. Avrupa’nın en büyük bankası bu rakamın yıl boyunca 13 milyar dolara kadar yükselebileceği konusunda uyardı.

JP Morgan temmuz ayı ortasında bilanço rakamlarını paylaştığında piyasalara yılın bir sonraki kısmının karamsar geçeceğine dair bir sinyal paylamıştı. ABD’nin en büyük bankası 10,5 milyar dolarlık kaynağını baş gösteresi muhtemel kredi temerrütlerine ayırdı. Bankanın CEO’su Jamie Dimon ABD ekonomisi tarihinin en derin resesyonlarından birini yaşarken büyümeye ilişkin beklentilerin oldukça belirsiz olduğunu söylemişti.

Financial News'in haberine göre, HSBC’nin bilançosu yatırım bankacılığı firması Hargreaves Lansdown’ın Hisse Senetleri Analisti Nicholas Hyett’in beklentilerini büyük oranda doğrular nitelikte. Hyett ABD ve Avrupa bankalarının toplamda 34 milyar dolarlık bir kaynağı kötü kredilere ayıracağını öngörmüştü. Hyett, “Bunun daha fazlası gelebilir. Tüm yılın kazanç rakamları pek hoş olmayacak” ifadelerine yer verdi.

Birleşmiş Milletler Mayıs ayı raporunda pandemi nedeniyle küresel gayrisafi yurtiçi hasılanın bu yıl %3,2 oranında düşebileceğini söylemişti. Dünya ekonomilerinin %90’ı bir şekilde karantina sürecine girdi, tedarik zincirinde bozulmalar yaşadı, tüketici talebinde düşüş ve işsizlik oranında yükseliş gördü.

Hasar, hükümetlerin acil kredi girişimlerinden de açıkça görülüyor. İngiltere'de, bankalara %80 ve %100 garanti sağlayan planlar aracılığıyla zor durumdaki işletmelere on milyarlarca sterlin kredi sağladı. Ancak yaklaşan bir borç kriziyle ilgili uyarılar devam ediyor. 2 Ağustos'ta Times, İngiltere'deki üst düzey bankacıların yaklaşan kötü kredi fırtınasını ve itibarlarına zarar vermeden parayı nasıl geri alacaklarını tartışmak üzere toplanmayı planladıklarını bildirdi.

Euro Bölgesi'nde ÜFE haziranda yükseldi

 

Londra'da gecelik TL swap faizi yüzde 520'e yükseldi

 

Korona bitmeden zombi bebek tehlikesi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)