BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC’den bulut teknolojileri hamlesi----

HSBC’den bulut teknolojileri hamlesi

HSBC’den bulut teknolojileri hamlesi
30 Eylül 2021 - 18:17 www.finansgundem.com

HSBC risk sorunlarını en aza indirmek ve kredi kayıplarını düşürmek amacıyla Google’ın bulut sistemleri birimi Google Cloud’la yeni bir risk yönetimi aracını kullanıma soktuğunu açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dev İngiltere bankası HSBC, yatırımcılarının ve risk yöneticilerinin potansiyel risklerinin azaltmasına izin vermek amacıyla veri toplamak için Google Cloud teknolojisinden yararlanan yeni bir risk danışmanlığı aracı başlattı.

Yeni araç, bankanın yatırımcılarının ve risk yöneticilerinin, diğer kredi ürünleri arasında olası not düşüşlerini ve kurumsal tahvillerin varsayılan riskini hafifletmek amacıyla gerekli sermaye gereksinimlerini değerlendiriyor ve gün içerisinde olası senaryoların çalıştırılmasına izin veriyor.

Piyasa daha sürdürülebilir yatırım biçimlerine geçişini sürdürürken, HSBC risk geliştirme ekibinin yeni aracı da sürdürülebilirlik stratejilerine uyarlanabilir bir plan benimsiyor. Banka yönetimi, daha sonra, çevresel sosyal ve kurumsal yönetim (ESG) puanları göz önünde bulundurarak yatırımcılarının mali kayıtlarının iklim risklerine karşı duyarlılık seviyesini anlamalarına yardımcı olacak şekilde uyarlama planları olduğunu doğruladı.

HSBC Dijital Stratejiler ve Sabit Gelirler Ticari Riskleri Birimi Küresel Başkanı Ajay Yadav, "Google Cloud'un bilgi işlem gücü, birçok farklı durum senaryosu için karmaşık simülasyonlar çalıştırmayı çok daha hızlı hale getirerek, optimum karar vermek ticaretin daha bütünsel bir risk tablosunu sağlıyor" açıklamasında bulundu.

Yadav açıklamasında, "HSBC'nin dijital geliştirme ekibi, bu yenilikçi yeteneği Google Cloud ile işbirliği içinde beş aydan kısa bir sürede inşa etti. Şimdiki odak noktasıysa, HSBC Risk Danışmanlığı aracını kullanmak ve iklim risklerine bir kavram kanıtı olarak sistemimize entegre ederek birkaç ay içerisinde kullanıma sunmaktır" ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bulut teknolojileri ortaklıkları ve girişimleri geçtiğimiz yıldan bu yana finans sektöründe yoğun bir şekilde artmış durumda. Bulut teknolojilerinin sağladığı veri setleri en iyi yönetimin uygulanmasında ve piyasa risklerinin en aza indirilmesinde önemli bir fayda sağlıyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında BMO Financial Amazon’un bulut sistemleri birimi olan Amazon Web Services’le birlikte bulut dönüşümüne başladığını açıklamıştı. Aynı ay içerisinde Morgan Stanley de Microsoft’la ortaklık yaptıklarını ve bulut stratejileri ve daha geniş piyasa konuları üzerine inovasyon yapmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Fintek sektöründe ‘bulut’ dönüşümü

 

İngiltere’nin finansal düzenleyicisinden ESG prensipleri

 

İklim değişikliği riskleri ekonomi üzerinde belirleyici

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)