BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHSBC’den aşı desteği için dev işbirliği----

HSBC’den aşı desteği için dev işbirliği

HSBC’den aşı desteği için dev işbirliği
09 Nisan 2021 - 13:14 www.finansgundem.com

HSBC Asya Kalkınma Bankası’yla işbirliği yaparak, aşı finansmanı için 300 milyon dolar destek sağlıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Asya’da kapsamlı operasyonları bulunan dev İngiliz bankası HSBC, Asya Kalkınma Bankası’yla (ADB) güçlerini birleştirerek, aşı finansmanı için 300 milyon dolarlık destek sağlayacak. Bankaların işbirliğiyle Asya’da korona virüs aşılarının üretim kapasitesinin artırılması ve tedarik zincirlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

İki bankanın işbirliğiyle başlatılan destek çalışmasının temelleri bankaların temmuz ayında kişisel koruyucu ekipman tedarikçilerine finansman sağlamayı hedefleyen, risk paylaşımı programına dayanıyor. Bankalar bu dönemde koruyucu ekipman ve aşı üreticilerinin küresel talebe yetişebilmesi için yardımcı olmayı hedefliyor.

HSBC’den yapılan açıklamada, ADB’nin kamu borcu seviyesindeki kredi notu sayesinde, özel sektöre kredi sağlayan HSBC gibi bankaların, aşı üretiminin karmaşık zincirinde yer alan şirketlere daha kolay bir şekilde kredi sağlayabildiği söylendi.

Reuters’ın haberine göre, HSBC’nin Küresel Finans Kurumları Başkanı Surath Sengupta, “şimdilerde aşılara yönelik talep arzın üzerinde ve tedarik ve dağıtım ağlarının oluşması için oldukça fazla likidite gerekiyor” dedi.

İki kredi kuruluşu, ticaret kredileri gibi araçları kullanarak fon sağlayacak. Sengupta, Asya’da yer alan ülkelerin kapsamlı aşılama programlarını uygulamak için gerekli olan uzun süreyi kısaltma çabası içinde olduğunu söyledi. finansgundem.com'un derlemesine göre Asya ülkelerinde aşılama seviyeleri, hükümetlerin kısıtlı arzla mücadelesi nedeniyle oldukça büyük farklılıklar gösteriyor.

Aynı zamanda aşıya yönelik talebin hızla artması ve aşı satın alabilmek için gerekli olan siyasi hamleler de zorluk yaratan unsurlar arasında. ABD, Hindistan, Avusturalya ve Japonya liderleri üretime ve dağıtım kapasitesine destek sağlama kararı aldı ve 2022 sonuna kadar Asya ülkelerine 1 milyar korona virüs aşısı gönderilmiş olacak.

Rus bankacılık sektöründe tarihi satın alma

 

Commerzbank, Macaristan'daki birimini satmak istiyor

 

İtalya'da şok! 'Yanlış insanları aşıladılar'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)