BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC yönetiminde büyük değişim----

HSBC yönetiminde büyük değişim

HSBC yönetiminde büyük değişim
12 Temmuz 2021 - 11:00 www.finansgundem.com

CEO Noel Quinn yönetiminde stratejik yeniden yapılanma planlarıyla 35 bin kişiyi işten çıkaran HSBC, yönetici unvanlarında köklü bir değişikliğe giderek bankanın yapısını sadeleştirmeyi planlıyor.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC, hiyerarşik yapısını hafifletmek ve raporlama birimlerini Avrupa ve Wall Street rakipleriyle daha uyumlu hale getirmek amacıyla üst düzey birimlerinde değişikliğe gidiyor.

Financial News’in haberine göre, HSBC CEO’su Noel Quinn'in bankanın İngiltere birimindeki iç yazışmalarında bazı üst düzey birimlerin kaldırılacağı ve bunun yerine bankanın üç işletme grubuna indirgeneceği belirtiliyor.

Habere göre bankadaki yüzlerce üst düzey yöneticiye yeni unvanlar verilecek. Uygulamayla bankanın karmaşık iç yapısının basitleştirilmesi ve maliyet düşürme hedeflerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

HSBC’nin işletme yapısında çalışanlar genellikle kıdem sırasına göre bir ila sekiz yıl arasında değişen küresel kariyer aralığı üzerinden tanımlanıyordu. Yeni uygulamayla bankanın en üst kademelerindeki yönetici görevleri için 'grup yöneticisi' unvanı kullanılacak. Banka, en önemli işletmelere, işlevlere ve coğrafyalara liderlik edenler yöneticileri 'idari müdürler' olarak tanımlayacak. Banka kilit iş kollarına başkanlık edenler içinse klasik bir yatırım bankası terimi olan 'genel müdür' tabirini kullanmaya geçecek.

Bankanın 4 büyük grubu üç grup halinde birleştirilecek. Quinn banka içi yazışmalarda konuyla ilgili, “Bu düzenleme kapsam ve hesap verebilirlik konusunda netlik sağlayacak ve HSBC'nin liderlerini bankanın dönüşümünü hızlandırmaya ve büyümeyi artırmaya yardımcı olacak kararlar almaları için güçlendirecektir” dedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bankanın yeni genel müdür pozisyonu, bir dizi kilit yöneticiye daha fazla sorumluluk verecek gibi görünüyor. Quinn genel müdürün iş tanımına yönelik açıklamasında bu yöneticilerin "önemli bir faaliyete öncülük etmek, kritik işlevsel sorumluluklar üzerinde kontrol sağlamak, grup çapında politika belirlemek, gelecekte yapılabilecekleri ve kontrol alanlarını tanımlamak ve karmaşık değişimlerde ikinci basamak gözetim işlevini sağlamak" gibi sorumlulukları olacağını söyledi.

Quinn yönetimindeki HSBC, işletme birimlerini basitleştirmek için büyük bir stratejik değişim sürecini başlatmıştı. Banka bu değişim sırasında 35 bin çalışanını işten çıkarmış, gereksiz yönetim katmanlarını bankanın bünyesinden kaldırmaya odaklanmıştı.

HSBC yeni çalışma modelini tanıttı

 

HSBC Çin krizine yenik düşüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)