BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC Türkiye satıldı!----

HSBC Türkiye satıldı!

HSBC Türkiye satıldı!
09 Haziran 2015 - 10:41 www.finansgundem.com

Uzun zamandır konuşulan HSBC'nin Türkiye'den çıkacağı bilgisi doğrulandı. HSBC Türkiye operasyonunun satış işleminin tamamlandığı iddia edildi

HSBC Türkiye'nin satış işleminin başladığı bugün duyrulmuştu. Satışın tarihi için net bir açıklama yapılmamıştı. Finansgundem.com'a gelen bilgilere göre HSBC Türkiye'nin tüm operasyonunlarının satışı gerçekleşti. Bankayı kimin aldığına ilişkin henüz kesin bir bilgi yok. Ama bugün ING Bank'ın teklif götürüleceği konuşuluyordu.

HSBC Türkiye'den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"HSBC, Türkiye'deki faaliyetlerini satma kararı almıştır. HSBC tarafından gerekli  açıklamalar ilerleyen tarihlerde yapılacaktır."


3 BANKA İLGİLENİYOR

Daha önce yayımlanan haberlere göre, HSBC Türkiye'yi satın almak üzere Fibabank, Hollanda merkezli ING Bank ve Tekstilbank'ı satın alan Çinli ICBC ilgileniyor. Haberlerde ayrıca, HSBC Türkiye ile ING Bank arasında çeşitli görüşmelerin yapıldığı ve bugün teklifin resmi olarak sunulacağı belirtiliyordu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin15 Haziran 2015 17:43

    HSBC'nin ayağa kalkması için banka içinde görev yapan müşteri temsilcilerine olağanüstü yetki aktarması gerek.Yoksa halen bazı bankalarda olduğu gibi son yetki MERKEZDE(Dinazor Bankacılık) olursa batış kaçınılmazdır.

  • Kara Para Avcısı Hasan09 Haziran 2015 16:16

    Yahu çok yüksek tutarlarda kara parayı devlet imkanlarıyla aklayan biri vardı. Hesap verir mi dersiniz adalet karşısında?

  • karaparacı09 Haziran 2015 13:26

    şu yabancı gazetelerde yaklaşık 1. trilyon dolar karapara akladığından dolayı sadece 1.3 milyar dolar ceza ödeyerek kurtulan karaparacı banka değil mi bu hong kong menşeili hsbc.giderse gitsin aklı sıra Türkiyeden bankalar çıkıyor algı oluşturarak yabancıların Türkiyeye yatırım yapmasına ve dışarıdan ucuz kredi bulmasına engel olacak.yemezler artık bu numaraları. daha başka numaralar bulun.