BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC tepe yönetiminin ofislerini kapattı, toplantı odasına çevirdi----

HSBC tepe yönetiminin ofislerini kapattı, toplantı odasına çevirdi

HSBC tepe yönetiminin ofislerini kapattı, toplantı odasına çevirdi
19 Nisan 2021 - 10:47 www.finansgundem.com

HSBC, Londra'daki genel Merkez binasının yönetici katını boşalttı ve üst düzey personelinin özel ofislerini müşteri toplantı odaları ve ortak çalışma alanlarına dönüştürdü.

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC Holdings, Londra'daki Canary Wharf genel merkezinin yönetici katını boşalttı ve üst düzey personelinin özel ofislerini müşteri toplantı odaları ve ortak çalışma alanlarına dönüştürdü.

CEO Noel Quinn Financial Times'a verdiği bir röportajda, iki kat aşağıda açık oturma planı çerçevesinde bir masaya oturacaklarını söyledi ve devam etti: “Ofisler zamanın yarısında boştu çünkü kıdemli personel dünyayı dolaşıyordu, bu bir "verimsizlikti".

Quinn, gazeteye haftanın beş günü ofiste olmayacağını söyledi ve ayrılan ofis alanını "gereksiz" ve atılan adımı da "hayatın yeni gerçekliği" olarak niteledi.

Quinn, emlak ayak izini % 40 oranında küçültmeyi bekleyen Londra merkezli bankanın, önümüzdeki üç ila beş yıl içinde vadesi gelen şehir merkezi kiralarının çoğunu yenilemeyi planlamadığını söyledi. Banka ayrıca şubeler hariç masa başına yaklaşık iki çalışan politikasına geçiyor.

HSBC’de üst düzey yöneticiler İngiltere’den ayrılıyor

Geçen yılki ani uzaktan çalışmaya geçiş, endüstriler arasında ofis alanı ihtiyaçları hakkında bir tartışma başlattı ve bir dizi küresel bankayı ve diğer büyük firmaları çalışanların nasıl çalıştığını yeniden düşünmeye sevk etti. Standard Chartered Plc, çalışanların % 84'ünün koronavirüs pandemisi sırasında öncülük ettiği esnek düzenlemeleri sürdürmek istemesinin ardından bu ay küresel operasyonlarında personel için hibrit çalışmayı resmileştirdi.

HSBC ayrıca çalışanlarına daha fazla esneklik sunuyor. Yine de, tüm bankalar evden çalışmaya kalıcı bir geçiş yapmıyor. Goldman Sachs Group Inc. İcra Kurulu Başkanı David Solomon Şubat ayında uzaktan çalışmanın "olabildiğince çabuk düzelteceğimiz bir sapma" olduğunu söyledi.

HSBC yolsuzluk davasında anlaşma sağlandı

 

HSBC, MicroStrategy fonlarını kara listeye aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)