BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC, metaverse yatırım fonu kuruyor----

HSBC, metaverse yatırım fonu kuruyor

HSBC, metaverse yatırım fonu kuruyor
07 Nisan 2022 - 09:09 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan HSBC, Asya’daki müşterilerine özel olarak metaverse temalı bir portföy oluşturdu.

HSBC, Asya'daki yüksek net değere sahip müşterilere gelişmekte olan dijital ekonominin zemin katına girme şansı vermek için bir metaverse yatırım fonu kuruyor.

Bankanın kuracağı, ‘Metaverse İsteğe Bağlı Strateji Portföyü’, sanal ekosistemdeki beş ana segmente odaklanacak. Bu seğmenler ise sırasıyla şöyle: Altyapı, bilgi işlem, sanallaştırma, Arayüz, deneyim ve keşif.

Citigoup’un yakın tarihli bir raporunda, metaverse ekonomisinin 2030 yılına kadar 13 trilyon dolara kadar çıkabileceğini tahmin ediliyor. Uzmanlar, “Metaverse ekosistemi, henüz başlangıç aşamasında olmasına rağmen, hızla gelişiyor" diyor.

ÖZEL MÜŞTERİLER İÇİN TASARLANDI

HSBC’nin sunmaya başladığı yeni hizmetin, yalnızca Hong Kong’daki ve Singapur’daki zengin müşterilere yönelik olacağı ifade edildi. İsteğe bağlı portföyün zengin kişilere yönelik oluşturulduğu söylenirken, yüksek net değeri ve ultra yüksek net değeri profesyonel yatırımcıları ve akredite yatırımcı müşterileri için tasarlandığını ekledi.

Geçen ay HSBC, çevrimiçi bir oyun alanında bir sanal gayrimenkul arsası satın aldığını ve JPMorgan'ın blok zinciri tabanlı Decentraland'da bir varlık oluşturmasının ardından popüler bir metaverse platformuna yatırım yapan ikinci küresel banka olduğunu duyurmuştu.

Metaverse ekonomisi 13 trilyon dolara ulaşabilir

 

Metaverse’e kimler yatırım yapacak?

 

JPMorgan’ın metaverse planının perde arkası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)