BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC İngiltere 10 bin çalışanını işten çıkarabilir----

HSBC İngiltere 10 bin çalışanını işten çıkarabilir

HSBC İngiltere 10 bin çalışanını işten çıkarabilir
17 Şubat 2020 - 09:43 www.finansgundem.com

HSBC salı günü (yarın) önemli bir stratejik plan hazırlayacak. Uzun zamandır kötü günler geçiren yatırım bankası bu plana göre 10 bin çalışanını işten çıkarabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa yatırım bankacılığında ve özellikle de ticari bankacılık departmanında yıllık kazancın çok büyük yara alan HSBC Salı günü konuyla alakalı önemli bir stratejik planlamaya hazırlanıyor. HSBC’nin hisse senetleri yatırımcıları en kötüsünü beklediklerini ve çok sayıda işten çıkarmanın olabileceğini belirtiyorlar.

2020 yılının başında yapılan anketlerde İngiltere’deki 11 şehir bankasının arasında HSBC %29’luk ikramiye payıyla en kötümser banka olarak gösterilmişti. Banka içerisinde 50’den fazla üst düzey bankacı ikramiye alamadı. HSBC finans kurumu grubundan bir çalışan ifadelerine göre “Yıllar boyunca büyük sarsıntılar geçirdik ama bu seferki sarsıntı daha ciddi bir şekilde geliyor. İnsanlar endişeli.” HSBC ise konuyla alakalı açıklama yapmayı reddediyor.

Eylül ayı üçüncü çeyrek rakamlarından sonra HSBC’nin geçici CEO’su Noel Quinn bankanın sermayelerini yükselen iş alanlarına göre yeniden şekillendireceklerini ve bankanın bazı depratmanlarındaki performansın asla kabul edilemeyeceğini belirtmişti. Banka 10 bine yakın çalışanını işten çıkarabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)