BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC, Fransa'dan çıkıyor----

HSBC, Fransa'dan çıkıyor

HSBC, Fransa'dan çıkıyor
18 Mart 2021 - 08:45 www.finansgundem.com

Avrupa’da çok sayıda şube kapatan ve perakende bankacılıkta düşen karlılık nedeniyle hedeflerine ulaşamayan HSBC hızla küçülüyor

Dünyanın en bülük bankalarından biri olan HSBC özellikle Avrupa’da hızlı küçülüyor. HSBC Holdings PLC, Fransa'daki perakende bankacılık birimini New York merkezli yatırım şirketi Cerberus Capital Management LP'ye satmak için görüşmelerde bulunuyor.
HSBC'nin çalışanlarına yaptığı bildirime göre, Fransa biriminin satışı Avrupa ve Kuzey Amerika'da küçülerek Asya'ya daha fazla odaklanmayı öngören yeniden organizasyon planı çerçevesinde değerlendiriliyor.
WSJ'ye göre Cerberus, HSBC Fransa'yı, 2017 yılında GE'den satın aldığı My Money Group ile birleştirmeyi planlıyor.
Bu arada finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, HSBC geçtiğimiz günlerde İngiltere'deki 82 şubesini kapatmaya karar verdiğini duyurdu. Bankadan yapılan açıklamada, HSBC'nin İngiltere'deki 593 şubesinden 82'sinin kapatılmasına karar verildiği, kapatılan şubelerde çalışanların işten çıkarılmayacağı, bu kişilerin yakın şubelerde çalışmaya devam edeceği açıklandı. Açıklamada, son 5 yılda bankanın şubelerini kullanan müşteri sayısının üçte bir oranında azaldığı, müşterilerin yaklaşık yüzde 90'ının telefon, internet ya da akıllı telefon uygulama bankacılığı hizmetlerini kullandığı kaydedildi.

HSBC’nin karı yüzde 5 azaldı

 

HSBC, Türkiye beklentilerini değiştirdi

 

HSBC Yeni Zelanda’ya Türk CEO atandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)