BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHSBC: Çin %6.6 büyüyebilir----

HSBC: Çin %6.6 büyüyebilir

HSBC: Çin %6.6 büyüyebilir
09 Nisan 2019 - 12:39 www.finansgundem.com

İngiliz HSBC, Çin ekonomik büyümesinin dibi gördüğünü ve bu yıl % 6.6 büyüyeceğini öngördü.

HSBC'ye göre özel sektörü destekleyen teşviklerin etkisiyle Çin ekonomisi 'kendi kendine yetebilen' bir toparlanmaya girecek ve büyüme bu yıl için %6.6 olacak..

Çin hükümeti geçen ay bu yıl için büyüme hedefini %6 ile %6.5 aralığında belirledi. Geçen sene bu oran %6.5'ti. Çin ilk çeyrek büyüme verisini 17 Nisan'da açıklayacak. ABD ile ticaret savaşları Çin'in büyümesi üzerinde tehlike oluşturmaya devam ediyor. 

HSBC yolladığı notta güçlü imalat aktivitesi de dahil son ekonomik verilerin, büyümenin dibi gördüğüne ve gelecek çeyreklerde kademeli toparlanmaya işaret ettiğini bildirdi. Banka, bu kapsamda son çeyrekte büyümenin %6.7 olacağını, bu nedenle tüm yıl için tahminlerinin ise %6.6 olduğunu bildirdi. 

Hong Kong merkezli HSBC Ekonomisti Qu Hongbin "Bu kez teşvik paketinin biçimi daha öncekilerden farklı. Bunun işe yaramasını ve gelecek çeyreklerde kendine yetebilen bir toparlanmayı da teşvik edeceğine inanıyoruz" yorumunu yaptı. 

Farklı kurumlardaki ekonomistler de Çin ekonomisinin istikrar kazandığına dair işaretler olduğunu belirtiyor. Citi dün yolladığı bir notta bu yıl için %6.2 olan büyüme tahmininde yukarı yönlü riskler gördüğünü bildirdi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)