BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC CEO’su: Personeli ofise dönmeye zorlamak güvene ihanettir----

HSBC CEO’su: Personeli ofise dönmeye zorlamak güvene ihanettir

HSBC CEO’su: Personeli ofise dönmeye zorlamak güvene ihanettir
12 Ekim 2021 - 18:11 www.finansgundem.com

Dev İngiliz bankası HSBC’nin CEO’su Noel Quinn personelin pandemi sonrasında zorunlu olmadıkça haftanın beş günü ofise çağırmanın doğru olmadığını söyledi. Quinn kripto paralar ve sıfır karbon hedefleri üzerine de konuştu

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC CEO’su Noel Quinn, Kovid-19 sonrasında 210.000 çalışanını ofise geri dönmek zorlamanın çalışanların "güvenine ihanet" olacağını ve personelinin %70'inin esnek çalışmayı sürdürmek istediğini söyledi.

Financial News’in haberine göre, 2021 Sibos Konferansı’nda konuşan Quinn, Londra’daki Canary Wharf merkezlerinde son haftalarda tam kapasitenin %40'ına yakını geri dönmüş olsa bile, personelin ofise tam zamanlı olarak geri dönmesini zorunlu tutma olasılığının düşük olduğunu söyledi.

Quinn, "Eğer arkamı dönüp 'Artık evden çalışmanıza güvenmiyorum, haftanın beş günü size ihtiyacım olmasa bile, haftanın beş günü hepinizi ofise geri istiyorum' dersem, bu güvene ihanet olur" dedi.

Dev Wall Street bankalarında personelin ofise dönmesine yönelik baskının devam etmesine karşın, HSBC salgının başlarından bu yana hibrit bir çalışma ortamını sürdürme olasılığının yüksek olduğunu söyleyen bankalar arasındaydı. İngiliz bankası, hibrit çalışmaya geçişinin bir sonucu olarak ofis alanını azaltıyor ve bankanın gayrimenkullerini 2021 sonuna kadar %20 ve önümüzdeki yıllarda ise %40 oranında azaltmayı planlıyor.

Banka şimdiden Canary Wharf merkezindeki 42. katını yönetim birimini tasarrufa ayırdı. Quinn de dahil olmak üzere bankanın en tepe yöneticileri ofis alanlarını değişmeli olarak kullanıyor.

Quinn konuyla ilgili açıklamasında, “İnovasyon için gerekli olan yaratıcılık anlamında ofis çalışmalarına ve takım çalışmasına inanıyorum. Bu nedenle personelin ofiste olmasını ben de istiyorum. Ancak iyi bir neden olmadan personelin haftanın beş günü ofise gelmesini talep etmem gerekiyor mu? Hayır. Ben personelime güveniyorum” dedi.

Konuşması sırasında kripto para birimleri konusundaki tutumunu yineleyen Quinn bu alanın şu anda banka tarafından dikkate alınamayacak kadar şeffaf ve müşterileri için fazla volatil olduğunu söyledi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Quinn Mayıs ayında verdiği bir demeçte HSBC’nin aynı nedenlerle bir kripto ticaret masası başlatma veya müşterilere pazarlama olasılığının düşük olduğunu söylemişti. Ancak Quinn, bankanın tutumunun gelecekte değişebileceğini de ima etti.

Quinn, "Dijital para birimlerine at gözlüğüyle bakmıyorum ancak bu para birimlerinin bu iki niteliği üzerinden nasıl çalışacağını anlamak istiyorum" dedi.

Quinn, bankanın iklim girişimleri hakkında da konuştu. Quinn, iklim değişikliğine odaklanan üst düzey bankacılık yöneticilerinden oluşan bir Finansal Hizmetler Görev Gücü'ne liderlik ediyor. HSBC, 2050'ye kadar karbon nötr olma sözü veren firmalar arasında.

Tüm bunlara karşın, son aylarda banka, ağır fosil yakıtların kullanan şirketleri finanse etmeye devam ettiği gerekçesiyle iklim aktivistlerinin hedef tahtası haline gelmişti. Quinn, iklim değişikliği girişimlerine uymayan müşterileri terk etmenin ileriye dönük doğru bir yol olmadığını söyledi.

Quinn açıklamasında, “Bilançomu yeniden konumlandırmak için fosil yakıtlardan, belirli sektör segmentlerinden çekilmemi önerecek bazı paydaşlar var. Ve bunu da yapabilirim. Bilançom da iyi görünür. Güzelce sürdürülebilir hale gelirim ama dünyayı değiştirmemiş olurum. Bu müşterilerin işletmelerini net sıfır karbon iş modeline taşımalarına yardım etmemiş olurum. Bu nedenle benim ilk tepkim müşterilerle diyalog kurmak, yatırım planlarını anlamak ve bu planların gerçeğe dönüşmesine yardımcı olmaktır. Bu sayede 2050’ye kadar net karbon sıfıra ulaşabilirler. Bizim sorumluluklarımızı yerine getirme şeklimiz budur” ifadelerine yer verdi.

 

Bankalar geleceklerini korumak için değişmek zorunda

 

IMF, Türkiye için büyüme beklentisini yükseltti

 

ECB'nin varlık alımları arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)