BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC binlerce kişinin işine son verecek----

HSBC binlerce kişinin işine son verecek

HSBC binlerce kişinin işine son verecek
18 Mart 2013 - 09:25 www.finansgundem.com

Avrupa’nın en büyük bankası HSBC binlerce kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor

Bankacılık hizmetlerini daha çok internet ortamına taşıma niyetinde olan İngiliz HSBC bankası daha önce açıkladıklarına ek olarak, binlerce kişiyi daha işten çıkarmaya hazırlanıyor.
Piyasa değeri açısında Avrupa’nın en büyük bankası olan HSBC’nin işten çıkarmaları iki aylık süreç içinde tamamlayacağı ifade edildi.
Financial Times gazetesinin bankaya yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberde bankanın işten çıkarmalar konusunda net bir stratejisinin olmadığı ifade edildi.
HSBC CEO’su Stuart Gulliver geçen hafta 2012 sonuçlarını açıklarken şirketin maliyet hesaplamasına gideceğini söylemiş bir ve bir şekilde işten çıkarmaların mesajını vermişti.
Gulliver aynı zamanda 2013’te banka olarak 1 milyar dolarlık bir tasarruf planı hedeflediklerini de ifade etmişti.
Her ne kadar işten çıkarılacak kişi sayısı bilinmese de bankaya yakın kaynaklar 1 milyar dolarlık tasarruf planı kapsamında 5 bin kişinin işten çıkarılabileceğine işaret etti.
Kaynaklar bankanın tasarruf planını sürdürmesi durumunda işten çıkarılacak kişilerin sayısının 10 bini  de bulabileceğine işaret etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)