BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC, altın piyasasında bir günde 200 milyon dolar kaybetti----

HSBC, altın piyasasında bir günde 200 milyon dolar kaybetti

HSBC, altın piyasasında bir günde 200 milyon dolar kaybetti
14 Mayıs 2020 - 08:57 www.finansgundem.com

Salgın nedeniyle rafinerilerinin kapanması ve lojistikte yaşanan sorunlar nedeniyle Mart sonunda altın piyasasında yaşanan çalkantı nedeniyle İngiliz banka HSBC, sadece bir günde 200 milyon dolar kaybetti.

Londra merkezli bankacılık devi HSBC, Mart’ta altın piyasasındaki dalgalanma sırasında bir günde 200 milyon dolar kaybetti. Mart’ın ikinci yarısında iki altın ticareti merkezi New York ve Londra piyasalarında fiyatların ayrışmasıyla çalkantı yaşanmıştı.

Bloomberg, HSBC ve JPMorgan Chase gibi altın ticaretinde dünyada önde gelen bankalar için tüm yılda 200 milyon dolar kazanmanın umulduğunu belirterek söz konusu bir günlük kaybın sıra dışı büyüklükte olduğuna işaret etti.

NEW YORK İLE LONDRA ARASINDAKİ FİYAT FARKI 70 DOLARA ÇIKMIŞTI

Kaybın büyüklüğü, altın piyasasında Mart sonunda rafinerilerin kapanması ve uçakların yerde kalması nedeniyle fiziksel altının tedarik zincirlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle ortaya çıkan çalkantının da büyüklüğünü de gösterdi.

Altında New York’ta vadeli, Londra’da spot piyasa bulunuyor ve bir ons altın için normalde arada birkaç dolarlık fiyat farkı bulunuyor. Ancak Mart sonunda bu fark 70 dolara kadar çıktı. Bu fark, son 40 yılın en yüksek rakamı oldu. New York ile Londra piyasası arasında al sat yapan HSBC gibi bankalar da bu farktan etkilendi.

Bankaların 2020 yılı ilk çeyrek kar ve zararları

Erdoğan'dan İş Bankası talimatı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)