BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC ABD’li rakiplerine rağmen ofise geri dönmüyor----

HSBC ABD’li rakiplerine rağmen ofise geri dönmüyor

HSBC ABD’li rakiplerine rağmen ofise geri dönmüyor
04 Aralık 2020 - 17:49 www.finansgundem.com

İngiliz bankası HSBC ülkede ülke çapındaki karantinanın kaldırılmasının ardından hükümetin mümkün olduğunca evden çalışılması talebini devam ettirmesi gerekçesiyle ofise dönüş planını devreye sokmayacağını açıkladı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de 2 Aralık tarihinde ülke çapında karantinanın kaldırılmasının ardından Wall Street bankaları Londra’daki ofislerine personellerini getirmek için çalışmalara başladı. Ancak HSBC 2020’yi hatırlatarak çalışanlarının büyük bir kısmını evde tutacağını belirtiyor.

Financial News’in haberine göre İngiltere bankası büyük yatırım bankları arasında personelini ofiste tutma konusunda en dikkatli banka olarak dikkat çekiyor. Bankanın Londra’daki 10 bin kişilik merkezinde sadece 350 kişilik iskelet ekibi çalışıyor.

Banka geçtiğimiz gün İngiltere’deki çalışanlarıyla paylaştığı notta, “Hükümetin insanları olabildiğince evde tutma talebi devam ettiğinden dolayı evde çalışma düzeninde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır” açıklamasına yer verildi. Söz konusu evde çalışma modelinde şube çalışanları ve bazı personellerin ofise gitmesi zorunlu olarak belirtiliyor.

ABD bankaları Citi, Goldman Sachs ve JPMorgan çalışanlarına yayınladığı bir seri açıklamada İngiltere’deki merkezlerinin açık olduğunu ve gelecek aylarda çalışan sayılarını arttırmayı hedeflediklerini paylaşmıştı:

Dev bankalarda yeniden ofise dönüş yarışı

Eylül ayında HSBC ofise dönüş programının birinci safhasını durdurduğunu açıklamıştı. Söz konusu planda bankanın ay sonuna kadar Londra’daki Canary Wharf merkezinde çalışanlarının %20’sini geri getirmek hedefleniyordu.

İngiliz bankası personelin haftanın bir kısmını evde bir kısmını da ofiste geçirmesine izin verildiği çalışma modeli olan hibrit modeli değerlendiren büyük yatırım bankaları arasında.

Ekim ayında HSBC Finans Birimi Başkanı Ewen Stevenson HSBC’nin personelin büyük çoğunluğunun haftanın iki ya da üç gününü ofiste ya da evde geçireceği hibrit model için çalıştıklarını açıklamıştı. Ancak bankada konuya ilişkin bilgisi olan kaynaklara göre henüz kesin bir karara varılmadı.

HSBC'nin maliyet kısmak için çözümü hibrit model

 

HSBC hisseleri dipten döndü

 

Hibrit çalışmayla ilgili bilinen 6 yanlış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)