BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC, ABD'de küçülmeye gidiyor----

HSBC, ABD'de küçülmeye gidiyor

HSBC, ABD'de küçülmeye gidiyor
05 Mart 2013 - 19:17 www.finansgundem.com

HSBC, ABD'deki operasyonlarını ufaltmaya devam ediyor

Avrupa'nın varlık bakımından en büyük bankası HSBC Holdings Plc., ABD'deki operasyonlarını düşürme çerçevesinde 3.2 milyar dolarlık ABD tüketici kredileri portfolyosunu satma konusunda anlaşmaya vardı.
Londra merkezli HSBC'den bugün yapılan açıklamaya göre çoğunluğuna Fortress Investment Group LLC'nin sahip olduğu Springleaf Finance Inc.'e gerçekleştirilen satışın ikinci çeyrekte tamamlanması bekleniyor. Banka, Springleaf'in Kentucky'de bulunan kredi hizmetleri kısmını da satın alacağı açıklamasını yaptı.
HSBC CEO'su Stuart Gulliver 2011 yılında göreve gelmesinin ardından en kârlı piyasalara konsantre olma hedefi çerçevesinde 47 farklı branşı ya sattı ya da kapatma kararı aldı. Banka 2003 yılında gerçekleştirdiği Household International Inc. satın alımının şüpheli krediler yüzünde 65 milyar dolarlık bir sermaye ayırma ihtiyacı doğurmasıyla ABD'deki operasyonlarında kesintiye gidiyor.
HSBC ABD kredi kartı bölümünü Capital One Financial Corp.'a 2.5 milyar dolara sattı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)