BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC ABD şubesini satacak mı?----

HSBC ABD şubesini satacak mı?

HSBC ABD şubesini satacak mı?
26 Mayıs 2020 - 11:56 www.finansgundem.com

Korona virüs süreciyle 35 bin kişiyi işten çıkarma planı ertelenmek zorunda kalan HSBC daha derinlemesine bir yeni strateji planına hazırlanıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC yönetim kurulu, korona virüs krizi sonrasının daha sert tedbirler gerektirdiğine karar vererek bankanın 155 yıllık tarihindeki en büyük yeniden yapılanma planını derinleştirmeye hazırlanıyor.

Banka şubat ayında Avrupa ve ABD’deki iş ve yatırım bankalarında 35 bin çalışanının işine son vereceğini, giderlerinin 4,5 milyar dolarlık bölümünü kısacağını ve 100 milyar dolarlık risk varlıklarını azaltacağını açıklamıştı. HSBC yöneticileri varlıklarını Asya’ya kaydırarak bankanın tarih boyunca HSBC’nin kalbi ve kâr merkezi olan bölgelere yatırımını arttırmayı planlıyordu.

HSBC’nin sadece bu yıl 11 milyar dolarlık kötü kredi beklentisine neden olan salgınla birlikte bankanın işten çıkarma süreci de sekteye uğradı. Fakat yönetim kurulu yöneticilere yeniden inşa sürecinin yeniden başlaması ve daha radikal değişimlerin gerçekleşmesi konusunda baskı yapıyor.

Financial Times’ın haberine göre bu radikal değişikliklerin arasında ABD içerisindeki çalışmalarının elden çıkarılması, Fransa’daki perakende ağının ve stratejik olarak görülmeyen daha küçük çaplı ülkelerdeki operasyonların satılması da yer alıyor.

Bankanın bazı üst düzey isimleri daha önceleri yeniden incelenmesine şüpheyle yaklaşılan işletmelerin bazılarının yeniden incelendiğini belirtiyor.

Konuya aşina bir isim tarafından aktarılan bilgiye göre yönetim kurulu çok daha hızlı bir şekilde yeni bir stratejik plan arzu ediyor. Fakat incelemelerin bitmesi birkaç ayı bulabilir.

Bankanın ABD’deki operasyonları özellikle inceleniyor. ABD’nin doğu yakasında perakende ağı ticaret ve işlem bankacılığıyla birlikte sınırlı bir büyüklükte var olan HSBC Şubat ayında ABD’de neredeyse üçte bir oranında küçüldü. Fakat yönetim şu sıralarda ABD operasyonlarının gerekliliğini dahi tartışıyor.

Kaynaklar ABD ofislerinin satışına ilişkin, “mümkün olabilir, fakat şu anda karar vermek için çok erken bir dönemdeyiz” ifadelerinde bulunuyor. Buna karşın bankanın geleceğine ilişkin söylenenlerse “HSBC’nin anlaması gereken şu ki onların geleceği Çin’de yatıyor” şeklinde.

 

Bankanın stratejisiyle ilişkin ismini vermek istemeyen bir diğer bankacı, “ABD’de işletmelerimiz var olmak zorunda. Bu konu tartışmaya açık değil. Fakat şekline ilişkin tekrar inceleme yapmamız gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

HSBC’nin ABD’deki kârı geçtiğimiz sene %39 oranında düştü ve sadece %1,5 maddi özkaynak getirisi sağladı. Bankanın Asya pazarındaki özkaynak getirisi ise %15,8 Ortadoğu’daki özkaynak getirisi ise %12 oranındaydı.

HSBC konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetti.

Bankacılar ikinci dalga korkusuyla ofislere dönemiyor

 

HSBC işten çıkarmaları durdurdu

 

Kovid-19 aşısında Çin'den umut verici sonuçlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)