BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHRW: Avustralya, sığınmacıları alıkoyuyor----

HRW: Avustralya, sığınmacıları alıkoyuyor

HRW: Avustralya, sığınmacıları alıkoyuyor
17 Şubat 2022 - 08:49 www.finansgundem.com

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Avustralya’nın sığınmacıları ve düzensiz göçmenleri ortalama 689 gün alıkoyduğunu açıkladı. Bunun bir rekor olduğunu ifade ediliyor.


HRW dünkü açıklamasıyla Avustralyalı yetkililere seslenerek, göçmen alıkoyma merkezlerinde sığınmacıları, mültecileri ve düzensiz göçmenleri süresiz olarak alıkoymayı sona erdirmelerini talep etti. Mülteci merkezinde halihazırda 32 kişinin "süresiz" alıkoyulduğunu belirten HRW, ülkede ortalama alıkoyma süresinin 689 gün olduğunu açıkladı.

'Avustralya göçmenleri 10 yıldan fazla alıkoydu'

Açıklamada, “Şu anda, kişilerin Avustralya göçmenlik alıkoyma ortalama süresi 689 gündür; şimdiye kadar kaydedilen en yüksek süredir. Bu, ABD'deki 55 günlük ve Kanada'daki 14 günlük ortalamalarla karşılaştırıldı. Avustralya makamları ayrıca 117 kişiyi 5 yıl veya daha fazla süreyle alıkoydu ve 8 kişiyi 10 yıldan fazla alıkoydu” denildi.

Güneş ışığına erişim dahi kısıtlandı

Avustralya İçişleri Bakanlığı, Eylül 2021'de tarihinde yayımladığı raporda 1459 kişinin Avustralya'daki göçmenlik alıkoyma merkezlerinde olduğunu bildirdi. Bu kişiler arasında, tıbbi tedavi için Nauru veya Papua Yeni Gine'den Avustralya'ya nakledilen 70'den fazla mülteci ve sığınmacı bulunuyor.

HRW açıklamasında, “Birçoğu Avustralya'daki otel odalarında uzun süre alıkonuldu, hareket özgürlüğü çok kısıtlandı ve güneş ışığına, egzersiz alanına ve temiz havaya sınırlı erişim sağladı” ifadeleri yer aldı. 

Avustralya ve Litvanya Çin'e karşı iş birliğini güçlendiriyor

 

Quad ülkeleri Avustralya'da buluşacak

 

Avustralya'da konut değer artışı sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)