BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHong Kong'un Ulusal Güvenlik Yasası'na göre yargılanan kişiye hapis cezası----

Hong Kong'un Ulusal Güvenlik Yasası'na göre yargılanan kişiye hapis cezası

Hong Kong'un Ulusal Güvenlik Yasası'na göre yargılanan kişiye hapis cezası
30 Temmuz 2021 - 11:16 www.finansgundem.com

Hong Kong’un tartışmalı güvenlik yasası kapsamında suçlu bulunan 24 yaşındaki eski garson Tong Ying-kit, 2019 yılında protesto sloganı taşımaktan ve motosikletini üç çevik kuvvet polisinin üzerine sürmesi nedeniyle 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hong Kong'un güvenlik yasası uyarınca hüküm giyen ilk kişi, ''terörist faaliyetler'' ve ''ayrılıkçı faaliyetlerden'' dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

Reuters, ulusal güvenlik davalarına bakmak üzere Carrie Lam tarafından seçilen yargıçların Tong Ying-kit’in davasına baktığını ve Tong’un 2019 Hong Kong protestoları sırasında attığı sloganın mahkeme tarafından ayrılıkçı unsurlar içerdiğine karar verdiğini söyledi.

Yargının web sitesinde paylaştığı kararda, hakimler, Tong'un polisin üzerine sürdüğü motosikletinin potansiyel olarak ölümcül bir eyleme işaret ettiğini de aktarılmıştı.

Yargıçlar, "Sanığın tüm polis kontrol hatlarında durmaması ve sonunda polise çarpması, polise karşı kasıtlı bir meydan okumaydı, polis Hong Kong’un yasa ve düzenin sembolü.’’ ifadelerinde bulundu.

Tong’un davasında çoğunlukla Hong Kong’un kitlesel 2019 protestoları sırasında her yerde bulunan slogan olan ‘‘Hong Kong’u kurtarın, çağımızın devrimi’’ (Liberate Hong Kong, revolution of our times)’a odaklanıldı.

Uluslararası Af Örgütü ise somut bir tehdit oluşturmadıkça ifadenin suç sayılmaması gerektiğini ve bunun uluslararası hukukun ihlali olduğunu vurguladı.

Davanın bağımsız yürütülmediğine dikkat çekilmesine rağmen hükûmet ise tüm kovuşturmaların bağımsız olduğunu, yasalara göre yürütüldüğünü ve yasal yaptırımın tutuklananların siyasi duruşu, geçmişi veya mesleği ile hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Duruşma sırasında, sloganın ayrılıkçı olup olmadığını belirlemek için Çin tarihinden, ABD’deki Sivil Haklar Hareketi ve Amerikalı siyasetçi ve insan hakları savunucusu Malcom X olmak üzere bir dizi konu tartışıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde Pekin yönetimi tarafından yürürlüğe sokulan ve Hong Kong’un uzun zamandır tartışılan Ulusal Güvenlik Yasası, insan hakları grupları ve medya kuruluşları tarafından eleştiriliyor. Yasanın, muhalif grupları sıkı bir şekilde bastırmakla alakalı olduğu ve kavram alanının genişletildiğine dikkat çekiliyor.

Çin ise ülkedeki ayrılıkçı faaliyetler, terörizm veya yabancı güçlerle gizli anlaşma olarak niteledikleri eylemleri bu yasa kapsamında cezalandırıyor.

 

Hong Kong’da bir ilk! Suçlu bulundu

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)