BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHong Kong'da Kovid vakaları artıyor, halk endişeli----

Hong Kong'da Kovid vakaları artıyor, halk endişeli

Hong Kong'da Kovid vakaları artıyor, halk endişeli
17 Haziran 2022 - 16:55 www.finansgundem.com

Sağlık Koruma Merkezi, Hong Kong'da son 24 saatte 131'i yurt dışı kaynaklı 1145 vaka belirlendiğini ve virüs yüzünden 1 kişinin öldüğünü duyurdu.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde korona vakalarının yeniden artış eğilimine girmesi endişe yarattı. Günlük vaka sayısı son 3 günde 1000'i aşarken, yeni bir yayılma mayıs başında normalleşmeye geçilen kentte sosyal mesafe ve lokal karantina tedbirlerine yeniden başvurulabileceği kayıgısna yol açtı.

Baş Yönetici Carrie Lam, mevcut durumda henüz tedbirlerin yeniden sıkılaştırılmasına gerek olmadığını, vaka sayısı artsa da ağır hasta sayısının artmadığı, hastanelerin doluluk oranının normal olduğunu söyledi.

Günlük test zorunluluğu devam edecek, yüz yüze eğitime devam

Yaşlı bakımevlerinde çalışanlarına 22 Haziran'dan itibaren üçüncü doz aşı yaptırmış olma ve her iki haftada bir test yaptırma zorunluluğu getirileceğini ifade eden Lam, okullarda öğrencilerin ve eğitim personelinin günlük antijen testi yaptırma zorunluluğunun akademik yılın sona ereceği ağustosa dek süreceğini belirtti. Lam, okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesine henüz gerek görülmediğini kaydetti.

Babalar Günü'nde tedbir uyarısı

Görevi 1 Temmuz'da yeni seçilen Baş Yönetici John Lee Ka-chiu'ya devretmeye hazırlanan Lam, hükümet üyeleri ve Yasama Meclisi üyeleri ile buluşacağı veda yemeği davetlerini iptal ettiğini bildirirken, vatandaşlara hafta sonu Babalar Günü'nde aile buluşmalarını sınırlı tutmalarını tavsiye etti.

7,6 milyon nüfuslu kentte bugüne dek 1 milyon 222 bin 987 vaka görülürken 9 bin 392 kişi öldü.

Kovid tedbirlerinin gevşetilmesiyle Çin'de ekonomi toparlanma gösterdi

Türeci ve Şahin, Kovid-19’dan kazandıklarını nereye harcadıklarını açıkladı

İTÜ Kovid-19'u anlık olarak tespit eden kit geliştirdi

Kovid vakalarında ABD ve Çin başı çekiyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)