BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHong Kong'da korona virüs vakaları en yüksek seviyeye ulaştı----

Hong Kong'da korona virüs vakaları en yüksek seviyeye ulaştı

Hong Kong'da korona virüs vakaları en yüksek seviyeye ulaştı
12 Şubat 2022 - 17:44 www.finansgundem.com

Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesi'nde günlük vaka sayısı yeni bir tepe noktaya ulaştı.

Sağlık Koruma Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 1514 korona virüs vakası görülürken virüs nedeniyle aralarında 4 yaşında bir çocuğun da olduğu 3 kişi hayatını kaybetti. Kentte günlük vaka sayısı yeni bir rekor kırarak salgının başından bu yana en yüksek düzeye ulaştı.

Öte yandan hastalık belirtisi göstermeyen 1500'den fazla "öncül vaka" olduğu bildirildi. Hong Konglu sağlık yetkilileri, korona virüs testi pozitif olduğu halde hastalık belirtisi göstermeyen vakaları genel vaka toplamına dahil etmiyor, "ön vaka" olarak ayrı sınıflandırıyor.

Sağlık Koruma Merkezi Kontrolörü Dr. Edwin Tsui, yaptığı açıklamada, Hong Kongluların zihin olarak kendilerini daha kötüsüne hazırlamaları gerektiğini belirterek "Virüse karşı son iki yıldaki en zorlu savaşı veriyoruz. Enfeksiyon rakamlarının gelecek günlerde de yüksek seyretmesini bekliyoruz." dedi.

Tsui, Yuen Long ilçesinde evinde kusarak bayılan 4 yaşındaki çocuğun hastanede yaşamını yitirdiği, yapılan testlerde çocuğun Kovid-19 taşıdığının tespit edildiği bilgisini paylaştı. Öte yandan yaşamını yitiren diğer iki kişinin, kronik hastalığı bulunan aşılanmamış 98 yaşındaki bir adam ile aşılanmış 75 yaşındaki bir başkası olduğu ifade edildi.

Tedavi altındaki 3 hastanın sağlık durumunun "kritik", 16'sının ise "ağır" olduğu kaydedildi.

MERKEZİ HÜKÜMETİN YARDIMINA BAŞVURULACAK

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, Hong Kong yerel hükümetinin iki numaralı ismi, Kamu Hizmeti Bakanı Patrick Nip Tak-kuen, katıldığı radyo programında, merkezi hükümetten insan kaynağı, malzeme yardımı ve ayrıca karantina ve tedavi tesisleri inşa etmek için tavsiye talep edeceklerini belirtti.

Yurt dışı kaynaklı 5'i hariç vakaların tamamının yerel kaynaklı olduğu belirtilen kentte Omikron varyantı taşıyan yerel kaynaklı vakaların yol açtığı, 5. dalga olarak adlandırılan yayılma kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Hong Kong'da dün de 1325 vaka kaydedilmiş; bu, o güne dek görülen en yüksek günlük vaka sayısı olmuştu.

Kentte artan vakalar nedeniyle 9 Şubat'ta ilave sosyal mesafe kısıtlamaları yürürlüğe girmişti. Tedbirler kapsamında kamusal alanda ikiden fazla kişinin bir araya geldiği toplantılar yasaklanırken özel alanda toplantılarda en fazla iki haneden kişilerin bir araya gelmesine izin verileceği bildirilmişti.

İbadethaneler, kuaförler ve güzellik salonları ve diğer işletmelerin geçici olarak kapatılmasını içeren tedbirlerin 24 Şubat'a kadar uygulanacağı bildirilmişti.

Sağlık Koruma Merkezi, yaptığı açıklamada, kentte 24 Şubat'ta aşı pasaportu uygulamasının başlayacağını, alışveriş merkezi ve süpermarketlere yalnızca aşı yaptırmış kişilerin girebileceğini açıklamıştı.

80 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARIN YÜZDE 50'SİNDEN AZI AŞILANDI

Bugüne dek kent nüfusunun yüzde 81,8'i bir doz, yüzde 73,3'ü iki doz aşılanırken yaklaşık 1,1 kişinin üçüncü doz aşısı yapıldı.

Ancak aşılanma oranının yaşlı nüfusta düşük olması dikkat çekiyor. Çalışma Bakanı Law Chi-kwong, yaşlı bakım merkezlerinde kalan 80 yaş ve üstü vatandaşların yalnızca yüzde 22'sinin aşılandığını açıkladı. Vaka artışının yaşlı nüfusta can kayıplarını artırabileceğinden endişe ediliyor.

Yaklaşık 7,5 milyon nüfuslu Hong Kong'da bugüne dek 21 bin 633 vaka görülürken virüs nedeniyle 219 kişi hayatını kaybetti.

Fransa'da polis, aşı karşıtlarına göz yaşartıcı gazla müdahale ett

Pfizer-BioNTech 5 yaş altı çocuklara aşı başvurusunu erteledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)