BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHong Kong'da ilk maymun çiçeği vakası!----

Hong Kong'da ilk maymun çiçeği vakası!

Hong Kong'da ilk maymun çiçeği vakası!
06 Eylül 2022 - 14:24 www.finansgundem.com

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde ilk maymun çiçeği vakası, Filipinler'den gelen karantinadaki bir yolcuda görüldü.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi Sağlık Koruma Merkezi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü Başkanı Chuang Shuk Kwan, virüs saptanan yolcunun dün Filipinler'den Hong Kong'a geldiğini, otel karantinasındayken rahatsızlandığını açıkladı. Chuang, hastanın Queen Mary Hastanesi'nde gözetim altında tutulduğunu bildirdi.

Hastalık Koruma Merkezi Müfettişi Edwin Tsui de hastalığın yayılmasının uzun süreli temas gerektirdiğine değinerek, hasta varışta korona edbirleri gereği karantinada tutulduğu için hastalığın kentte yayılma olaslığı bulunmadığını belirtti.

Bulaşıcı hastalık alarm düzeyi yükseltildi

Kısa süre önce Kanada ve ABD'de bulunan hastanın, dün gece boğaz ağrısı ve yutkunma problemi olduğu, sonrasında vücudunda kızarıklıkların belirdiği bilgisi aktarıldı. Kentte hasta ile yakın temasta bulunan kimse olmadığı duyuruldu.

Kentte ilk kez görülen vaka sonrası bulaşıcı hastalık alarm düzeyi yükseltilirken sağlık yetkilileri, Çin ana karasındaki yetkilileri ve Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) konuyla ilgili bilgilendirecek.

Maymun çiçeği

Endemik bir virüsün neden olduğu nadir hastalıklardan maymun çiçeği, Kongo ve Batı Afrika türü olmak üzere 2'ye ayrılıyor. Genellikle hayvandan insana ve nadiren insandan insana yakın temasla bulaşan virüs, vücutta yüksek ateş ve kaşıntılı kabarcıklara yol açabiliyor.

15 kişi virüsten öldü

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi verilerine göre, 2 Eylül itibarıyla dünya genelinde 53 bin 27 maymun çiçeği vakası tespit edilirken virüs nedeniyle 15 kişi hayatını kaybetti.

Nijerya'da maymun çiçeği görülen kişi sayısı 220'ye çıktı

 

ABD'de maymun çiçeği bağlantılı ilk ölüm

 

11 milyon dolarlık 'maymun çiçeği' anlaşması

 

Dünyada maymun çiçeği vaka artışları yüzde 21 azaldı

 

Üç hastalık aynı anda tek kişide: Maymun çiçeği, Kovid ve HIV!

 

Bakan Koca Türkiye'deki maymun çiçeği vaka sayısını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)