BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMedya patronu gözaltına alındı----

Medya patronu gözaltına alındı

Medya patronu gözaltına alındı
10 Ağustos 2020 - 08:54 www.finansgundem.com

Hong Kong polisi, kentte haziran ayında uygulamaya konulan tartışmalı güvenlik yasası kapsamında medya patronu Jimmy Lai'yi gözaltına aldı

Ayrıca 71 yaşındaki Lai'nin sahibi olduğu medyanın genel merkezine baskın düzenlendi.
 
Medya grubunun tepe yöneticisi Mark Simon, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Jimmy Lai, yabancı güçlerle gizli anlaşma yapmaktan şu anda tutuklanıyor'' sözleriyle medya patronunun gözaltına alındığını duyurdu. Ayrıca Simon, Lai'nin oğlunun evine de baskın düzenlendiğini ve medya grubunun diğer üyelerinin de gözaltına alındığını aktardı.

Hong Kong polisi, yaşları 39 ile 72 arasında değişen 7 kişinin, 'yeni ulusal güvenlik yasasını ihlal ettikleri' gerekçesiyle gözaltına alındıklarını bildirdi. İlaveten yeni gözaltıların da olabileceği kaydedildi.

Demokrasi yanlısı duruşuyla bilinen Lai'nin sahibi olduğu Apple Daily, Çin'in Hong Kong'daki 'otoriter' yönetimine ve uygulamalarına karşı yayınlar yapıyor.

Medya patronu geçen yıl Beyaz Saray'da ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya gelmiş ve kentte uygulanmak istenen tartışmalı güvenlik yasasını görüşmüştü.

Yaklaşık 100 polis, Lai'nin sahibi olduğu Next Digital isimli gazeteye de baskın düzenledi.

Polisin haber merkezindeki bilgisayarlarda arama yaptığı aktarıldı. Polislerin içeride arama yaptığı sırada kalabalık bir başka polis grubu da binanın etrafını sararak kordon oluşturdu.

Lai, kentte uygulamaya konulan Pekin yanlısı tartışmalı güvenlik yasası kapsamında gözaltına alınan en üst düzey muhalif oldu.

Çin'in resmi yayın organı CCTV, geçtiğimiz ay bir haberinde, demokrasi yanlısı aktivist Nathan Law ve diğer beş kişinin yasa kapsamında arandığını, ancak altı kişinin de denizaşırı ülkelere 'kaçtığını' iddia etmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)