BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHonda'nın ardından Ford da fabrikasını kapatıyor----

Honda'nın ardından Ford da fabrikasını kapatıyor

Honda'nın ardından Ford da fabrikasını kapatıyor
20 Şubat 2019 - 09:36 www.finansgundem.com

Brexit belirsizliği nedeniyle İngiltere'deki fabrikasını kapatma kararı alan Honda'nın ardından ABD'li otomotiv üreticisi Ford Motor da Brezilya'daki bir fabrikasını kapatacağını ve Güney Amerika'da ağır ticari araç üretimine son vereceğini açıkladı.

Ford daha önce Avrupa'daki faaliyetlerinde binlerce kişinin işini kaybetmesine yol açacak değişiklikler açıklamıştı.

Avrupa'daki yeniden yapılanmanın ardından analistler şirketin Güney Amerika'da benzer bir adım atacağını tahmin ediyorlardı. Ford CEO'su Jim Hackett geçen ay Güney Amerika'daki yeniden yapılanmanın çok gecikmeyeceğini ifade etmişti.

Ford Brezilya'da Sao Bernardo do Campo'da bulunan, 1967 yılından bu yana üretim yapan yaklaşık 2,700 kişinin çalıştığı fabrikasını kapatacak. Daha önceleri otomobil üreten fabrikada 2001'den bu yana F-4000 ve F-350 ticari araç modeller üretiliyordu.

Fabrikanın kapanması Ford'un Brezilya'da ticari araç yerine otomobillere odaklanacağını ve üretimi Bahia eyaletindeki yeni fabrikasında sürdüreceğini gösteriyor.

Ford bir yandan üretim, satış ve finansman faaliyetlerini yeniden yapılandırırken bir taraftan da Volkswagen ile çeşitli alanlarda işbirliği müzakereleri yürütüyor.

İki şirket geçen ay ticari araçları kapsayan bir işbirliğini anlaşması yaptı. Bu anlaşma kapsamında VW ticari vanların Türkiye'deki Ford Otosan fabrikasında yapılması olası.

Ford-VW işbirliği anlaşmasının ileride elektrikli ve otonom araç geliştirmeyi de kapsamayacak şekilde genişletilmesi de olası. Yatırıcılar müzakerelerinin ne sonuç vereceğini yakından izliyorlar.

Ford ve Volkswagen ticari ve elektrikli araçların yanı sıra Güney Amerika gibi geniş coğrafyalarda üretim kapasitesini ortak kullanmak konusunda istişare yürüteceklerini belirtmişlerdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa dincer27 Mart 2021 11:06

    Ford Brüksel ve Brezilya kapatıyor bize gelecek forda Honda önemli değil 35 bin az olduğundan kapanıyor

  • FİKO ŞEKER FABRİKALARI22 Şubat 2019 20:39

    ARABA FABRİKALARI TEKER TEKER KAPANIYOR YABANCILAR KAÇIYOR SEÇİM SONRASI BİLMEDİĞİMİZ BİR ŞEY VAR ORRADA

  • :)20 Şubat 2019 15:23

    kendi kendine giden araba yerine, kendi kendine araba üreten fabrikalar şart demekki :D şaka bi yana AMBARGO anlayışı değişiyor... eskiden sana x malını vermem diyenler kraldı. şimdi ise senin ürettiğin x malı ülkeme sokmam diyenler kral... soğan buna örnekdir...

  • Ufuk20 Şubat 2019 13:42

    Ford kamyon işini Ford Otosan'da konsolide eder. Motor, şanzıman, karoser tasarım ve üretimi yapıyorlar, ticari araçda tüm yelpazede yer alıyorlar. Tüm dünyada kurulacak satış ve servis ağına da İstanbul'dan 7/24 servis verilebilir. Eksik parça 2 gün içinde ulaştırılır.

  • Qqqq20 Şubat 2019 12:18

    Oki doki siz ağaç  dikin  anladın sen onu

  • Gggfff20 Şubat 2019 10:08

    Okidokiyi bı piskologa götürün adam bağa bi tozutmus

  • mmezarci20 Şubat 2019 11:19

     :D elleşmeyin onu  :D 

  • Okie Dokie20 Şubat 2019 09:42

    Ford ve Honda'yı ortadoğunun parlayan yıldızı İsrail'e fabrikalarını açmaya davet ediyorum. İsrail kazanacak tüm dünya kazanacak.

  • Kerim Ay21 Şubat 2019 03:41

    İsraile selam veren borçlu çıkar , elini veren kolunu kaptırır.Dünyada yalnız kalmış tecrit edilmiş toplum.