BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHolzmann: Enflasyon görünümü oldukça belirsiz----

Holzmann: Enflasyon görünümü oldukça belirsiz

Holzmann: Enflasyon görünümü oldukça belirsiz
24 Ocak 2022 - 08:21 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, enflasyonun ne kadar uzun süre ECB'nin yüzde 2 hedefinin üzerinde kalacağı konusunda "oldukça büyük" bir belirsizlik olduğunu söyledi.

Die Presse'ye konuşan Holzmann, ECB Başkanı Lagarde'nin dile getirdiği şekilde enflasyonun dördüncü çeyrekte yüzde 2 seviyesinin altına geri gelmesi olasılığını göz ardı etmediklerini, bununla birlikte enflasyonun daha yüksek bir seviyede kalıp kalmayacağını bilmediklerini söyledi.

"Enflasyonun bir dağ mı olduğunu veya yüksel bir plato haline mi geldiğini bilmiyoruz" diye konuşan Holzmann, enflasyon konusunda büyük belirsizlik var çünkü bizin modellerimizde iyi bir şekilde yeniden üretilimiyor" dedi.

Enflasyonun ücret artışlarına yansımalarını belirleyici olacağını ifade eden Holzmann, şu anda bir fiyat-ücret sarmalı görmediklerini ancak bu yıl yapılacak ücret müzakerelerinin takip edilmesi gerektiğini de vurguladı.

Borsada yeni hedef 2.750 puan

 

Lagarde: Enflasyon konusunda iyimser görüşümüzü devam ettiriyoruz

 

Euro Bölgesi'nde rekor enflasyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)