BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHollywood ünlülerinin sigorta şirketleriyle imtihanı----

Hollywood ünlülerinin sigorta şirketleriyle imtihanı

Hollywood ünlülerinin sigorta şirketleriyle imtihanı
13 Temmuz 2022 - 08:56 www.finansgundem.com

En son Johnny Depp-Amber Heard mücadelesine tanıklık eden Hollywood'un tarihi sigorta şirketi fiyaskolarıyla dolu.

Dünya sinemasının kalbi olan Hollywood'da, ünlülerin vücutlarının bir kısmını astronomik rakamlara sigortalamasının yanı sıra, bir bu kadar önemli olan da çok popüler davaların sigorta edilmesi.

Sabah'tan Barış Ergin'in haberine göre milyonlarca kişinin dizi izler gibi seyrettiği Johnny Depp- Amber Heard savaşı bunlara son örnek oldu. Depp davayı kazandı ve mahkeme, 8.3 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti. Davayı kaybeden Heard, bir de sigorta şirketinden darbe almış oldu.

SİGORTA ŞİRKETİ HEARD'Ü YARI YOLDA BIRAKTI

Sigorta şirketi Heard'e, bu parayı ödeyemeyeceğini bildirdi ve yarı yolda bıraktı. New York Marine ve General Insurance Company, ünlü oyuncunun masraflarını ödemeyi reddetti. Çünkü şirket, Heard'ün iftirasının "kasıtlı ve kötü niyetli" olması yüzünden üstüne düşen tazminatı hak etmediği görüşünde.

ŞİRKET KALİFORNİYA YASALARINI ÖRNEK GÖSTERİYOR

Üç yönlü davada eski kocası Johnny Depp tarafından açılan davasının savunması için herhangi bir ödeme yapma yükümlülüğünden muaf tutulması, Depp'in kendisine karşı kazandığı milyon dolarlık kararı ödemesi ve temyizle bağlantılı olarak süren dava masraflarını ödememesi de var. Şirket, Kaliforniya yasalarını örnek göstererek ödeme yapmıyor. Kaliforniya eyaletindeki yasalara göre sigorta şirketleri müşterilerinin kasıtlı olarak suç işlemesi durumunda ödeme yapmama hakkına sahip.

HEARD'ÜN AVUKATLARI YENİ BİR İTİRAZDA BULUNDU

Heard'ün avukatları ise dava sürecine yeni bir itirazda bulundu. Yapılan itirazda, 77 yaşındaki bir jüri üyesi yerine aynı soyadı olan ve aynı isimli 52 yaşındaki bir jürinin jürilik görevini yaptığını iddia etti. Heard'ün avukatları bu nedenle dava sürecinin adil olmadığını ve sigorta şirketinin ödeme yapması gerektiğini belirtti.

ALEC BALDWIN'İN ÖLÜMLÜ KAZASI

Bir diğer kötü sonuçlanan set kazasında da ünlü aktör Alec Baldwin'in film çekimi sırasında kullandığı silah ateş aldı ve görüntü yönetmeni Halyna Hutchins öldü. Yönetmen Joel Souza da geçiğimiz ay, aylar sonra hastaneden taburcu olabildi. Rust filmi prodüksiyon ekibi, olayın bir "kaza" olduğunu açıkladı ve çekimler anında durdu. TMZ firmasının, prodüksiyonu kapsayan sigorta poliçesinin ise 6 milyon dolar ile sınırlı olduğu kazadan sonra öğrenildi.

ŞİRKET YALNIZCA 6 MİLYON DOLAR ÖDEYECEK

Front Row Insurance Brokers tarafından yapılan poliçe genel sorumluluk kapsamında ve olay başına 1 milyon dolar ile sınırlı. Ayrıca, 5 milyon dolarlık ek bir genel sorumluluk kapsamına ek olan bir ticari şemsiye teminatı da var. Yapım şirketi 1 milyon dolarlık gibi gözükse de tüm meblağı istedi. Ama bu rakam da yetersiz kaldı. 42 yaşındaki Hutchins, önünde onlarca yıllık kariyer ve kazanç bulunan yükselen bir yıldızdı. Ayrıca yönetmen Joel Souza da vuruldu ve yaralandı. Sigorta şirketinin hem Hutchins hem de Souza için ödeyeceği toplam tutar 6 milyon dolarla sınırlı.

SUPERMAN BİLE BUNLARLA UĞRAŞTI

Hollywood'un en sevilen ve önde gelen yıldızlarından biriyken geçirdiği kaza sonucu solunum cihazına bağlı tekerlekli sandalyede hayata gözlerini yuman Superman karakterinin simgesi Christopher Reeve de hayattayken sigorta şirketleriyle uğraştı. Reeve'in satın aldığı temel sağlık sigortası hızla tükendi. Felaketle sonuçlanan kaza sonrası bakımı yılda yaklaşık 400 bin dolara mal oldu ki bu rakam az sayıda kişinin karşılaştığı olağanüstü bir maliyet. Sigorta şirketi katastrofik yaralanma ödemelerinde ömür boyu 1.2 milyon dolarlık bir üst sınıra sahipti. Ama bu rakam Reeve'e yaklaşık üç yıllık bir kapsam sağladı.

Amber Heard, tazminatı ödeyemiyor

Johnny Depp ile Amber Heard arasındaki davada karar çıktı

Alec Baldwin, film setinde yaşanan ölümlü kaza sonrası yeniden işe döndü

Alec Baldwin'e 25 milyon dolarlık dava

Hollywood yıldızlarına Malatya'da dövüş eğitimi

Hollywood’da grev tehdidi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)