BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda'da mültecilerin barınmasına yönelik yasaya destek----

Hollanda'da mültecilerin barınmasına yönelik yasaya destek

Hollanda'da mültecilerin barınmasına yönelik yasaya destek
09 Kasım 2022 - 01:11 www.finansgundem.com

Hollanda'da dört partili koalisyon hükümetindeki Başbakan Mark Rutte'nin Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD), ülkedeki belediyelerin, belirli sayıda mültecinin barınmalarını sağlamasına yönelik yasa tasarısını destekleyeceklerini açıkladı.


Koalisyon hükümetindeki üç partinin desteklediği fakat VVD'nin başta karşı çıktığı yasa tasarısına ilişkin, Başbakan Mark Rutte ile VVD milletvekilleri arasındaki toplantı sona erdi.

Rutte, gazetecilere yaptığı açıklamada VVD'nin yasa tasarısına destek vereceğini belirterek, "Kriz yok" dedi. Başbakan Rutte, esas olarak VVD'li vekillerle iltica başvurusu yapanların sayısının nasıl azaltılacağına ilişkin konuştuklarını kaydetti.

VVD milletvekili Sophie Hermans da partisinin, belediyelerin belirli sayıda mülteciyi karşılamasına ve bu kişilerin barınmalarını sağlamasına yönelik yasa tasarısını destekleyeceğini belirtti.

Kruvaziyer gemisi mülteci barınağı oldu

Hükümet, 1 Ocak 2023'ten itibaren yürürlüğe girmesi planlanan ve her belediyenin hükümetin belirlediği sayıda mülteciye ev sahipliği yapmasını öngören bir yasa çıkarmak istiyor.

Hükümet, iltica merkezlerinde yaşanan yer sorunları ve belediyelerin mültecilere barınma imkanı sağlamamasının ardından 3 kruvaziyer gemisini geçici mülteci barınma merkezi olarak kullanmaya başlamıştı.

Hükümet ayrıca, Albergen köyünde satın alınan bir oteli Sığınmacı Kabul Merkezi Kurumuna (COA) devrederek buraya 300 mülteci yerleştirmişti.

İltica başvuru merkezinde yoğunluk artıyor

Ter Apel şehrindeki iltica başvuru merkezinde aylardır süren yoğunluk ulusal krize dönüştü.

Hükümet, iltica merkezindeki yoğunluğu azaltmaya çalışırken, Hollanda Kızılhaç'ı da yeterli yatak olmaması sebebiyle iltica merkezinin bahçesine çadır kurmuş ve sonrasında gelen tepkiler üzerine kaldırmıştı.

Çadırların kaldırılmasına rağmen kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu çok sayıda mülteci bahçede yatmaya devam etmişti.

İtalya, göçmenler için ''artık yük'' dedi

 

İngiltere'de göçmen merkezine ırkçı saldırı

 

İstanbul'da kaçak göçmenlere ev kiralayan kişilere ceza

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)