BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHollanda'da maaş zammı, enflasyonu yakalayamadı----

Hollanda'da maaş zammı, enflasyonu yakalayamadı

Hollanda'da maaş zammı, enflasyonu yakalayamadı
07 Ekim 2022 - 11:46 www.finansgundem.com

Hollanda'da, toplu iş sözleşmelerindeki maaş artışı enflasyonunun gerisinde kaldı

Hollanda İstatistik Kurumu (CBS), toplu iş sözleşmelerindeki maaş artışının 2009'dan bu yana en yüksek oranda yapılmasına rağmen maaş zamlarının, enflasyonun gerisinde kaldığını açıkladı.

CBS'den yapılan açıklamada, 2022'nin üçüncü çeyreğinde toplu iş sözleşmelerindeki maaşların ortalama yüzde 3,4 arttığı belirtildi.

Açıklamada, toplu iş sözleşmesine bağlı olarak kamuda çalışanların maaşlarındaki artışın yüzde 4,9, özel sektördekilerin yüzde 3, eğitim sektöründekilerin yüzde 7 olduğu bildirildi.

Bunun, 2009'daki yüzde 3,6'lık zamdan bu yana görülen en yüksek artış oranı olmasına rağmen, enflasyondaki yükselmenin gerisinde kaldığı vurgulandı.

CBS, maaşlardaki artışın enflasyonun yüzde 8,9 gerisinde olduğunu belirtirken, toplu iş sözleşmesine bağlı çalışanların maaşlarındaki değişimin eksi yönde yüzde 7,9 olduğunu kaydetti.

Hollanda'da bu yıl üçüncü çeyrekte ortalama yüzde 12,3'lük artış görülürken, eylülde yıllık yüzde 14,5 olan enflasyon 1963'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Hollanda İşçi Sendikaları Konfederasyonu (FNV), gelirlerdeki yükselişin hayat pahalılığının gerisinde kaldığını belirterek, maaşların artırılması çağırısında bulundu.​​​​​​​

Hollanda'da enflasyon tarihi zirvesini gördü

 

Hollanda'da gıda yardımlarına enflasyon güncellemesi

 

Hollanda'da enflasyon 47 yılın zirvesinde

 

Hollanda'da enflasyon rekor kırmaya devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)