BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda'da kuş gribi alarmı----

Hollanda'da kuş gribi alarmı

Hollanda'da kuş gribi alarmı
14 Eylül 2022 - 11:12 www.finansgundem.com

Avrupa'da çiftçilerin kümes hayvancılığı yasaklarına yol açabileceğinden korktuğu durdurulamaz bir kuş gribi dalgası üzerine uyarı yapıldı.

Hollanda'da şimdiye kadarki en ciddi salgında 3,7 milyondan fazla tavuk, ördek ve hindi itlaf edildi.

Damızlık ördeklerin popüler olduğu Fransa'da hükümet, 16 milyon çiftlik kuşunun yok edildiğini ve çiftçilerin geçim kaynaklarının “kartondan yapılmış bir ev gibi” çöktüğünü gördüklerini söyledi.

Bu yılın başlarında, Hollanda Çevre Bakanı Henk Staghouwer, yüzey alanının yüzde19'unun su olduğu bir ülkede kuş gribinin artık “ kaçınılmaz ” olduğunu itiraf etti.

Ekim 2021'den bu yana 66 salgın vardı.

Şimdi, 10 hafta sonra, rakam 77'ye çıktı ve zor durumdaki Staghouwer , iş için doğru kişi olmadığını söyleyerek istifa etti.

Hollanda hükümetinin hazırladığı bir raporda, kümes hayvanı çiftliklerinin suya yakın bölgelerde tamamen yasaklanması önerisi de şiddetli muhalefete yol açtı.

Wageningen Bioveterinary Research'te (WBVR) Kuş Gribi Uzmanı Dr. Nancy Beerens, Bazen kışın da salgınlar oluyordu, ancak şimdi virüsün tüm yıl boyunca, hatta yaz aylarında da kaldığını görüyoruz" dedi.

“Virüs, Sibirya'dan kışı geçiren vahşi göçmen kuşlar tarafından Hollanda'ya getirildi ve biz görmeden önce, Nisan ayında tekrar göç ettiklerinde virüs de gitmişti. Ama şimdi her türlü kuş türü enfekte oldu ve bu da virüsün kaldığı anlamına geliyor."

Hollanda hükümeti faturaları üstlenecek

 

Hollanda'da et reklamlarına yasak

 

Gine'de kuş gribi şüphesiyle 200 bin kümes hayvanı itlaf edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)