BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda'da çevreciler Eindhoven Havalimanı'nda gösteri düzenledi----

Hollanda'da çevreciler Eindhoven Havalimanı'nda gösteri düzenledi

Hollanda'da çevreciler Eindhoven Havalimanı'nda gösteri düzenledi
25 Mart 2023 - 21:51 www.finansgundem.com

Hollanda'da çevreci gruplar, çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla Eindhoven Havalimanı'nda gösteri düzenledi. Kraliyet Polisi, 104 göstericiyi gözaltına aldı

Hollanda'da çevreci gruplar, hava, gürültü ve çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla Eindhoven Havalimanı'nda özel jetlerin park edildiği alana girerek gösteri düzenledi.

Hollanda'da, çevreci grup "Extinction Rebellion"ın düzenlediği protestoya katılan göstericiler, Eindhoven Havalimanı çevresindeki çitlerden atlayarak özel jetlerin park edildiği alana girdi.

Hollanda Kraliyet Polisi'nin göstericilerin ilerlemesini engellemesi üzerine aktivistler bulundukları alanda oturma eylemine geçti.

Eindhoven Havalimanı'ndaki uçuş sayılarının azaltılmasını isteyen çevreciler, iklim hedeflerine uyulması çağrısında bulundu.

104 gösterici göazltına alındı

Göstericiler, "Uçuşları azalt", "Sınırımız gökyüzü değil yeryüzü", "İklim adaleti" ve "Sık uçanları vergilendirin" yazılı pankartlar taşıdı.

Etrafı polislerle çevrilen yaklaşık 200 kişilik grubun havalimanını terk etmemeleri üzerine polis göstericileri gözaltına alarak eylemi sonlandırdı.

Kraliyet Polisi'nin Twitter'dan yaptığı açıklamada gözaltına alınan aktivist sayısının 104 olduğu belirtildi.

Havalimanının yanıtında sürdürülebilirlik vurgusu

Eindhoven Havalimanı Üst Yöneticisi (CEO) Roel Hellemons'ın yaptığı yazılı açıklamada, daha sürdürülebilir olmak adına mümkün olan en üst düzeyde çaba gösterildiğini vurgulandı.

"Durumun aciliyetinin farkındayız ve havacılık sektörünün de diğer sektörler gibi hızlıca daha sürdürülebilir olması gerektiği görüşünü paylaşıyoruz." ifadesine yer verilen açıklamada, hava yolu firmalarının daha yeni ve modern uçaklar kullanmalarının teşvik edildiği belirtildi.

Açıklamada, 80 noktaya uçuş yapılan Eindhoven Havalimanı'ndan yapılan günlük uçuş sayısının arttırılmayacağı kaydedildi.

Uluslararası Af Örgütü'nden Hollanda'ya suçlama

Fransa, Hollanda'yı sahadan sildi

İngiltere'deki çevreci gruptan açıklama: Bırakıyoruz

Fransız firması çevreciler yüzünden faaliyetlerini durdurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)