BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriHollanda'da Bitcoin yasaklanacak mı?----

Hollanda'da Bitcoin yasaklanacak mı?

Hollanda'da Bitcoin yasaklanacak mı?
11 Haziran 2021 - 14:31 www.finansgundem.com

Hollanda'da bir yetkili, Bitcoin madenciliğinin, alım satımının ve saklanmasının yasaklaması gerektiğini savundu.

Bitcoin (BTC) resmi para birimi olarak El Salvador'da kabul edilirken, Hollandalı yetkililer kripto para birimini yasaklama çağrısında bulundu.

Ekonomik İşler ve İklim Politikası Bakanlığı bünyesindeki Hollanda Ekonomik Analiz Bürosu direktörü Pieter Hasekamp, ​​"Hollanda Bitcoin'i yasaklamalı" başlıklı bir makale yayımladı.

Hasekamp, ​​makalenin başlığına uygun olarak, Hollanda hükümetinin Bitcoin madenciliği, alım satımı ve saklanması konusunda derhal yasak getirmesi gerektiğine dair geniş bir liste sıraladı. Yetkiliye göre bu durum, fiyatın düşmesine neden olabilir, çünkü Bitcoin "gerçek bir değere sahip değil ve yalnızca diğer insanlar kabul edebildiği için değerli."

Yönetici, kripto paraların hesap birimi, ödeme aracı ve değer saklama aracı olan paranın üç işlevinden hiçbirini yerine getiremeyeceğini savunarak, ortak kripto karşıtı genel görüşe destek verdi. Ayrıca güvenlik endişeleri, dolandırıcılık ve sahtekarlık riskleri gibi diğer yaygın Bitcoin karşıtı argümanlara da atıfta bulunarak kripto paranın suç unsurlarının tercih ettiği bir araç olduğunu savundu.

Hasekamp, ​​Hollanda'nın son yıllarda "kripto para popülerliğini frenlemek" için hareket eden ülkelerin gerisinde kaldığını söyledi ve ekledi: 

Hollandalı düzenleyiciler, alım satım platformlarının denetimini sıkılaştırmaya çalıştı, ancak pek başarılı olamadı. Merkezi Planlama Bürosu, 2018'de kripto para alım satım işlemlerinin risklerine dikkat çekti, ancak daha katı düzenlemenin henüz gerekli olmadığı sonucuna vardı.

Hasekamp ​​makalesinde, aşırı değerli para biriminin veya "kötü paranın" yasal olarak düşük değerli para birimini veya "iyi parayı" dolaşımdan çıkarma eğiliminde olduğunu belirten bir para ilkesi olan Gresham yasasına vurgu yaptı. Bitcoin'e "kötü para" diyen Hasekamp, ​​Gresham yasasının Bitcoin ile tam tersi şekilde çalışabileceğini savundu:

Kripto para birimleri, 'kötü para'nın tüm özelliklerini gösteriyor: belirsiz köken, belirsiz değerleme, üstü kapalı alım satım uygulamaları […] Gresham'ın yasası geri mi döndü? Hayır, aksine. Normal ödeme işlemlerinde kripto para kullanılmaz. […] Kötü para tedavülden kalkıyor çünkü artık kimse onu kabul etmek istemiyor.

 

Hedge fonların Bitcoin’den çıkışı yatırımcılar için fırsat

Bitcoin'de dalgalanma devam ediyor

Kripto paralar hafta sonları neden düşüyor?

Trilyon dolarları yöneten banka kripto piyasasına giriyor

Basel’den bankalara uyarı: Kriptoları sıkıca regüle edin!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)