BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda'da 5-11 yaş arası çocuklara aşı onayı----

Hollanda'da 5-11 yaş arası çocuklara aşı onayı

Hollanda'da 5-11 yaş arası çocuklara aşı onayı
11 Aralık 2021 - 01:25 www.finansgundem.com

Hollanda'da KOVID-19'a karşı mücadelede 5 ila 11 yaş arasındaki çocuklara aşı yapılmasına onay çıktı. Aşılama ocak 2022'nin ortasında başlayacak ve özel durumlar dışında 8 hafta arayla iki doz olarak uygulanacak.

Hollanda Sağlık Bakanlığı, ülkede Sağlık Danışma Kurulunun tavsiyesi üzerine aşıya uygun 5-11 yaş arasındaki çocuklara Biontech/Pfizer şirketinin KOVID-19 aşısının yapılacağını açıkladı.

Ebeveynlerinin uygun görmesi halinde söz konusu yaş grubundaki çocuklara BioNTech/Pfizer'in daha hafif dozlu aşısının uygulanacağı belirtildi.

8 hafta arayla iki doz

Çocukların aşılanmasına ocak 2022'nin ortasında başlanacak ve özel durumlar dışında 8 hafta arayla iki doz olarak uygulanacak.

Açıklamada, KOVID-19'a yakalanan çocuklarda çoğunlukla hafif semptomlar görüldüğü ancak bazı çocuklarda hastalığın daha ağır seyrettiğine dikkati çekilerek aşılamayla ciddi komplikasyonların önlenmek istendiği vurgulandı.

Avrupa Birliğinin ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı, geçen ay Biontech/Pfizer'in KOVID-19 aşısının 5-11 yaş aralığı için güvenilir olduğunu açıklamıştı.

Hollanda'dan korkutan 'Omikron' açıklaması: Daha önce görülmüş!

 

Avustralya’da 5-11 yaş arası çocuklara aşı onaylandı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)