BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda, yaptırımlara rağmen Rusya'nın üçüncü ticaret ortağı!----

Hollanda, yaptırımlara rağmen Rusya'nın üçüncü ticaret ortağı!

Hollanda, yaptırımlara rağmen Rusya'nın üçüncü ticaret ortağı!
25 Kasım 2023 - 14:27 www.finansgundem.com

Rusya'nın tarihi ticaret ortaklarından biri olan Hollanda, yaptırımlara rağmen Rusya ile ticareti sürdürmekte. Veriler, geçtiğimiz yıl Hollanda'nın, Çin ve Türkiye'nin ardından Rusya'nın üçüncü büyük ticaret ortağı olduğunu gösteriyor.


Hollanda basını yerel şirketlerin Rusya'ya yönelik yaptırımları Türkiye üzerinden aştığını yazmıştı. Hükümetin Rusya'ya yönelik tutumu ise şimdiye kadar oldukça sertti. Business FM için Hollanda seçimlerini değerlendiren Georgi Vovt, iktidara hangi parti gelirse gelsin, seçmen nezdinde Avrupa Birliği'ne karşı gelişen şüphelerle baş etmek zorunda kalacağını belirtiyor.

Vovt Wilders'in partisinin hükümeti kurması halinde Avrupa Birliği içinde Ukrayna'ya yardım tartışmasının büyüyeceği görüşünde. Ancak Vovt Macaristan ve Slovakya gibi aykırı seslere rağmen bu ülkelerin Rusya'ya yönelik 11 yaptırım paketini veto etmediğine dikkat çekiyor.

Vovt bütün bu ülkelerde önceliğin Moskova ile ikili ilişkileri değil, birlik içi ilişkileri düzenlemek olduğunu, bu nedenle ilki için ikinciyi feda etmeyecekleri düşüncesinde.

Dış politika gözlemcisi Wilders'in hükümeti kurmakta zorlanma ihtimalinin bulunduğunu da ayrıca belirtiyor. (turkrus.com)

Rus ekonomistler rubledeki yükselişin uzun sürmeyeceği görüşünde

 

Rusya'nın enerji gelirleri 16 yılın en düşüğünde

 

Forbes: Rusya'da en çok zarar eden şirket VTB Bank oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)