BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda ve İran arasında sınırdışı krizi----

Hollanda ve İran arasında sınırdışı krizi

Hollanda ve İran arasında sınırdışı krizi
09 Temmuz 2018 - 09:40 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz Cuma günü Hollanda istihbarat servisi (AIVD), İran Büyükelçiliği'nde çalışan iki kişinin sınırdışı edildiğini duyurmuştu. Bu gelişmeler eşiğinde İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu

Hollanda istihbarat servisi (AIVD), İran Büyükelçiliği'nde çalışan iki kişinin Hollanda'dan sınırdışı edildiğini duyurmuş, istihbarat yetkilisi bir kişi, iki çalışanın sınırdışı edildiğini doğrulayarak, daha fazla bilgi veremeyeceklerini söylemişti.

Reuters, Avrupalı bir yetkili ve istihbarat çalışanına dayandırdığı haberinde, sınırdışı olayının 2 ay önce gerçekleştiğini duyururken, Hollanda Devlet Televizyonu ise haberi 7 Haziran'da gerçekleştiği yönünde duyurdu. 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Hollanda yönetiminin İranBüyükelçiliği'nde çalışan 2 kişiyi sınır dışı etmesini iki ülke ilişkileri açısından "yapıcı olmayan" bir adım olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yer alan habere göre Kasımi, Hollanda yönetiminin 2 İranlı diplomatı sınır dışı etmesiyle ilgili, "İran, bu kararı iki ülke arasındaki ilişkiler açısından yapıcı olmayan bir adım olarak değerlendirmektedir." ifadesini kullandı.

İran'ın konuya ilişkin itirazını Hollanda'nın Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırarak ilettiğini aktaran Kasımi, Tahran yönetiminin mütekabiliyet hakkını saklı tuttuğunu kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)