BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHollanda, kurtları paintball silahıyla uzaklaştıracak----

Hollanda, kurtları paintball silahıyla uzaklaştıracak

Hollanda, kurtları paintball silahıyla uzaklaştıracak
04 Kasım 2022 - 04:06 www.finansgundem.com

Hollanda'da kurtlar evcilleşmemeleri için paintball silahı ile insanlardan uzaklaştırılacak

Hollanda Gelderland Eyaleti'nin yazılı açıklamasında, eyalete bağlı Hoge Veluwe Ulusal Parkı'ndaki bir kurdun son haftalarda ormana gelenlere giderek yaklaşması nedeniyle duruma müdahale edileceği belirtildi. 

Kurtların, evcilleşmelerini önlemek ve insanlardan uzak durmalarını sağlamak için eyalete bağlı bekçiler tarafından bir tür paintball silahı ile uzaklaştırılacağı belirtildi.


Kurtların, korunan türlerden olduğu, onları rahatsız etmenin veya kovalamanın yasaklandığı ifade edilerek, paintball silahı kullanımının özel bir muafiyet gerektirdiği, geçen perşembe günü yürürlüğe giren uygulamanın, kısa sürede hayata geçirileceği kaydedildi.

''Bu kandırmaca bir çözümdür''
Yerel medyada çıkan haberde ise, parkın müdürü Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst'un, alınan karara karşı duruyor. Haberde, van Voorst tot Voorst'un, "İnsanlara saldırmamaları için hayvanları korkutmak istiyorlar. Kurdu öldürün diyemedikleri için kandırmaca bir çözümdür bu" sözleri yer aldı.

Geçen günlerde, bir kurdun ormandaki bir aileyle yakınlaştığını gösteren ve doğa fotoğrafçılarının bir kurdun etrafını sardığı görüntüler paylaşılmıştı.

O paylaşımlar ülkede tartışma yaratmış, Fauna Koruma Vakfının, parkın bakım görevini yerine getirmedi iddialarıyla bir veya daha fazla kurdun "insanlara karşı olan doğal korkularını kaybettikleri" ve "evcilleştikleri" gerekçesiyle parkın yönetimini şikayet ettiği belirtilmişti.
Haziranda yayınlanan bir rapora göre ülkede yaklaşık 20 yetişkin kurt mevcut. 

Bakanlıktan evcil hayvan sahiplerine çağrı

 

DSÖ'den evcil hayvan sahiplerine maymun çiçeği uyarısı

 

Evcil hayvanlar artık vitrinde sergilenip satılamayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)