BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHollanda Kralından "Altın Araba" kararı----

Hollanda Kralından "Altın Araba" kararı

Hollanda Kralından Altın Araba kararı
14 Ocak 2022 - 13:58 www.finansgundem.com

Hollanda Kralı Willem-Alexander, üzerinde Hollanda'nın sömürgecilik tarihini hatırlatan resimler bulunması sebebiyle resmi törenlerde bindiği "Altın Araba"yı bir süre kullanmayacağını açıkladı.

Kral Willem-Alexander, yayınladığı video mesajına, her yıl parlamentonun yasama yılı açılışı törenlerinde kullandığı ve ülkede tartışmalara neden olan "Altın Araba"nın, "Hollanda, bu duruma hazır olana kadar" kullanılmayacağını açıkladı.

Konuşmasında, tarihi nesneleri ve sembolleri yasaklamanın kesinlikle bir çözüm olmadığına işaret eden Willem-Alexander, "Geçmişte yaşananları bugünden tarihe bakarak kınamanın ve ortadan kaldırmanın bir anlamı yok" dedi.

Arabanın sol tarafındaki "Kolonilerden hürmet" isimli resimde, Hollanda'yı temsil eden beyaz genç bir kadına hediye sunan siyahi ve Asyalıların resmi bulunuyor.

"Altın Araba"nın kullanılmasına karşı çıkılıyordu

Aktivistler, Hollanda'nın köle ticaretindeki rolü ve sömürgecilik tarihi nedeniyle arabanın kullanılmasına karşı çıkıyordu.

Amsterdam müzesindeki arabanın, Kral'ın açıklamasının ardından müzenin halka açık bir bölümünde sergileneceği duyuruldu.

Bir süre Kraliyet ailesinin törenlerinde kullanılmayacak "Altın Araba", en son 2015'teki törenlerde kullanıldıktan sonra kapsamlı bir bakıma alınmıştı.

Hollanda'dan Çin'e giden sporcularına siber casusluk uyarısı

 

Hollanda'da enflasyon aralıkta son 40 yılın zirvesinde

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)