BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHizmet sektörü patronlarından karantinaya hukuki itiraz----

Hizmet sektörü patronlarından karantinaya hukuki itiraz

Hizmet sektörü patronlarından karantinaya hukuki itiraz
12 Ekim 2020 - 15:12 www.finansgundem.com

İngiltere’nin hizmet sektörü patronları, korona virüs nedeniyle yürürlüğe giren karantina önlemlerine itiraz ederek hukuki işlem başlattı.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de iş dünyası liderleri, hükümetin karantina kısıtlamalarına hukuki yollarla karşı çıktı. Yürürlüğe giren önlemlerin hizmet sektörünü ortadan kaldıracağı söylendi. Acil olarak devreye alınan yönetmeliklere hukuki itirazlar Pazartesi günü Downing Street’e iletilecek. Bu esnada İngiltere daha sıkı karantina önlemlerine hazırlanıyor.

Boris Johnson İskoçya’da hizmet sektöründe yeni kısıtlamaların açıklanmasının ardından giderek artan bir baskıyla karşı karşıya kaldı. Bakanlar yeni bir üç katmanlı kısıtlama sistemi oluşturmayı planlıyor. Yeni önlemlerle İngiltere’nin kuzeyinde barlar ve restoranlar kapatılacak.

Ancak Gece Kulüpleri Birliği (NTIA), İngiliz Bira ve Pub Birliği ve ülkenin iki büyük bira üreticisi ve pub işletmecisi JW Lees ve Joseph Holt, diğer 10 kurumla birlikte son korona virüs kısıtlamalarına, hizmet ve eğlence sektörlerini etkilediği gerekçesiyle dava açacak.

The Guardian’ın haberine göre sektör liderleri halihazırda publar, barlar, restoranlar ve diğer hizmet sektörü işletmelerinde ciddi oranda etkisi olan kısıtlamaların, korona virüsün yayılımını önleme konusunda herhangi bir “somut bilimsel kanıta” dayanmadığını öne sürdü.

Greater Manchester’ın Gece Hayatı Ekonomik Danışmanı Sacha Lord, kısıtlamaların kendi lehlerine yeniden düzenleneceğini umuyor. Avukatlardan hükümete bir başvuru taslağı hazırlamalarını isteyen Lord, Westminster’in “gaddarca ve katı” kuralların ardındaki bilimsel gerçekliği sunması yönünde talepte bulundu. Lord, “mekanların kapatılmasını destekleyen bilimsel kanıtlar için çağrıda bulunuyoruz. İşletmelerin büyük bir çoğunluğu müşterilerini korumak için yüksek önlemler aldı ve bunun maliyetini karşıladı. Ancak görünen o ki, hükümetin hedefinde hizmet sektörü var” dedi. Açıklamasının devamında, “bir kez daha hükümet pubları ve barları kapatmak istiyor ancak bu şekilde devam edemez ve hizmet sektörünün neden bu şekilde izole edildiğini anlamamız gerekiyor. Mekanları kapatmanın virüsün bulaşmasını engellediğine dair bilimsel kanıt nerede?” ifadelerini kullandı.

İskoçya Bölgesel Başbakanı Nicola Sturgeon, Cuma günü yürürlüğe girecek yeni bir “kısa, sert” önlem paketi açıkladı. Yeni kurallara göre, kapalı alan hizmet sektörü mekanlarının açık kalmasına sadece sabah 6 ve akşam 6 saatleri arasında izin verilecek. İşletmeler sadece yiyecek ve alkolsüz içecek satışı yapabilecek. Açık alandaki barlar ise, gece 10’a kadar alkol servis etmeye devam edebilecek.

İskoçya’nın en yüksek vaka sayısına sahip beş bölgesinde, Glasgow ve Edinburgh de dahil olmak üzere, lisanslı mekanların 16 gün süreyle kapatılması gerekecek. Ancak paket servise devam edebilecekler.

NTIA’nın Başkanı Michael Kill, hizmet sektörünün hükümete karşı çıkmaktan başka bir seçeneğinin kalmadığını söyledi. Kill “yeni bir karantina ekstrem zorluklara neden olacak. Durumun ağırlığı ve sektör üzerindesi etkisi uzatıldı ve uzlaşma alanı yok” dedi. Açıklamasının devamında, “hükümetin metodolojisini bilmemiz lazım, bunun ardındaki bilimselliği. Çünkü aksi takdirde hizmet sektörüne karşı getirilen bu önlemler orantısız ve adaletsiz” ifadelerini kullandı.

Hastanede yatan korona virüs hastalarının sayısı, İngiltere’nin her bölgesinde arttı. Hükümet şimdiden publar ve restoranlar için saat 10 sınırıyla ilgili itirazlarla karşılaşıyor. Gece kulübü işletmecisi Jeremy Joseph, yasağın kaldırılması için savcılığa başvursa da, itiraz geri çevrildi.

Tartışma yaratan kurallar saat 10 yasağı Salı günü mecliste görüşülecek ve İngiliz muhafazakar parti üyelerinin tepkisiyle karşılaşacak. Ancak Johnson’ın başarısız olma ihtimali düşük zira, İşçi Partisi lideri Keir Starmer, milletvekillerine kısıtlamaya karşı çıkmamalarını söyledi. Greater Manchester’ın İşçi Partili Belediye Başkanı Andy Burnham, hizmet sektörünün kapatılmasının, düşük ücretlerle çalışanları orantısız olarak etkileyeceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, yerel ve ulusal karantina önlemleri dahilinde kapatılacak olan işyerlerinde çalışanların maaşlarının üçte ikisinin, genişletilmiş bir iş desteği programı kapsamında hükümet tarafından karşılanacağını söyledi.

Ancak Burnham hükümetin ücretsiz izin programını uzatma konusunda başarısız olması durumunda “ekonominin aldığı darbenin derin ve uzun vadeli” olacağını söyledi. Ücretsiz izin politikaları maaşların %80’ini kapsıyor. Burnham, “hükümet hizmet sektörü çalışanlarına ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor. Bu insanların bir çoğu halihazırda asgari ücretle çalışıyor ve maaşlarının üçte ikisini ödeyen bir ücretsiz izin programının bir açıklaması yok. Diğer sektörlerde maaşların beşte dördü veriliyor” dedi.

İngiltere’de Günlük 50 bin vakadan korkuluyor

 

İngiltere'de vakalar üç katına çıktı, kısıtlamalar geri geldi

 

İngiltere’de korona virüs testine erişimde eşitsizlik

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)