BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHızlı tren test sürüşlerine başladı----

Hızlı tren test sürüşlerine başladı

Hızlı tren test sürüşlerine başladı
09 Şubat 2021 - 16:41 www.finansgundem.com

Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren hattında sinyalizasyon sistemi montajları tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hattın 102 kilometrelik kısmı üzerinde test sürüşlerine dün itibarıyla başlandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 237 kilometrelik Konya-Karaman-Ulukışla (Niğde) Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Konya-Karaman hattının 102 kilometrelik kısmı üzerinde test sürüşlerine başlandığını duyurdu.

Yapımına 2012 yılında başlandı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; çalışmalarına 2012 yılında başlanan 102 kilometrelik Konya-Karaman hat kesiminde; altyapı, üstyapı, elektrifikasyon işleri ile istasyon düzenleme işleri tamamlanmasının ardından, elektrikli olarak işletmeye alındı. Yapımı tamamlanan kısımlarda sinyalizasyon testlerinin ETCS Seviye-1 tren dinamik test çalışmalarına dün Konya Çumra istasyonunda başlandı. Projenin tamamlanması ile Konya-Karaman arası 1 saat 15 dakika olan seyahat süresi 35 dakikaya düşecek.

Saatte 200 kilometre hız

Ayrıca, Konya-Karaman-Ulukışla hattının diğer bölümü olan Karaman-Ulukışla kesiminde ise çalışmaların devam ettiği, yüzde 73 fiziki ilerleme sağlandığı bildirildi. Proje kapsamında; saatte 200 kilometre hıza uygun olarak 135 kilometre uzunluğunda yeni demiryolu hattının yapımı ile 2 adet tünel, 12 adet köprü, 44 adet alt-üstgeçit ve 141 adet menfezin yapımının planlandığı bildirildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)