BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHitler’in doğduğu ev polis merkezine dönüştürülüyor----

Hitler’in doğduğu ev polis merkezine dönüştürülüyor

Hitler’in doğduğu ev polis merkezine dönüştürülüyor
02 Haziran 2020 - 17:54 www.finansgundem.com

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Adolf Hitler’in doğduğu evi, polis merkezine dönüştürecek proje tanıtıldı.

İçişleri Bakanı Karl Nehammer ve beraberindeki heyet düzenlenen basın toplantısında, Nazi Almanyası liderinin doğduğu evi polis merkezine dönüştürecek  projeyi kamuoyuyla paylaştı. 

Nehammer, İkinci Dünya Savaşı’nın başlamasına neden olan ve milyonlarca kişinin ölümüne yol açan Adolf Hitler’in doğduğu evin ne yapılacağına ilişkin sorunun uzun yıllar Avusturya’yı meşgul ettiğini söyledi.

Kamuoyunda 'Hitler’in evi' olarak da bilinen binaya ilişkin bir komisyonun kurulduğunu, burada sayısız kişinin katledilmesine neden olan diktatörün doğduğu  evin polis merkezine dönüştürülmesine karar verildiğini kaydeden Nehammer, şunları söyledi:

"Buranın polis merkezine dönüştürülmesi yerinde bir karar olmuştur. Çünkü polisler aldıkları eğitim doğrultusunda halkın yanında yer alırlar ve özgürlüğü, düşünce, ifade ve toplanma özgürlüklerinin kalıcı bir şekilde korunmasını sağlarlar. Bu polisin temel görevidir. Bu nedenle buradaki değişim geleceğe ışık tutacaktır."

Hitler’in evine ilişkin oluşturulan komisyonun Başkanı Hermann Feiner de binanın tarihi serüveni ve kamusallaştırılmasına ilişkin süreci aktardı. Feiner, 2022’nin sonu itibarıyla binanın polis merkezine dönüştürüleceğini, inşaatın yaklaşık 5 milyon euro'ya mal olacağını söyledi.

Binanın dönüştürülmesine ilişkin yapılan proje yarışmasının jurilerinden mimar Robert Wimmer, projenin sadeliğinin kedileri için belirleyici olduğunu kaydederek, yapım aşamasında tarihi dokuya dikkat edileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)