BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHitay, Talih Kuşu'nu ABD'lilerle uçuracak ----

Hitay, Talih Kuşu'nu ABD'lilerle uçuracak

Hitay, Talih Kuşu'nu ABD'lilerle uçuracak
25 Mayıs 2014 - 13:20 www.finansgundem.com

Bilyoner'in % 50 ortağı Emin Hitay, Milli Piyango ihalesine Net Holding ve ABD'li Scientific Games'le birlikte katılacak...

Özelleştirme takviminin 2014'teki en cazip 'parçası' olan Milli Piyango, yerli yabancı herkesin ağzını sulandırıyor. Son teklif verme süresi 27 Haziran'a uzatılan ihale yaklaşırken, daha önce talih kuşuna talip olduğunu belirten Hitay Holding'den önemli bir açıklama geldi. Yasemin Salih'in Sabah'taki haberine göre Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, yaklaşık 2.5 milyar liralık ciroya sahip Milli Piyango'nun ihalesine Net Holding ve ABD'li Scientific konsorsiyumuyla gireceklerini belirtti. Net Holding, talih kuşu ihalesi için Kasım 2013'te ilk şartname alan talipli olmuştu. 

SON KAZANAN BİLYONER 
Geçen yıl şans oyunları şirketi Bilyoner.com'daki hisse oranını yüzde 50'ye çıkaran Hitay Holding, buradaki ortağı Çukurova Holding'le bu kez Milli Piyango'da karşı karşıya gelecek. Bilyoner'in Hitay Holding'in büyümesinde yüzde 50 payı olduğunu belirten Emin Hitay, "Bilyoner 2013'te 840 milyon liralık ciro elde etti. Bu yıl hedefimiz 1 milyar TL. Bilyoner şans oyunlarında önemli bir platform. Milli Piyango'yu kim kazanırsa kazansın sonuçta bu platformu kullanacağı için biz yine bu ihaleden galip çıkacağız" diye konuştu. 

UÇUK BİR RAKA MA GİTMEZ 
Milli Piyango'nun Türkiye'de lirayla gelir elde eden bir şirket olduğunu vurgulayan Hitay, dolardaki artış nedeniyle çok uçuk bir satış rakamı beklemediklerini anlattı. Hitay, "Şirketin 10 yıllık lisansını almak için şu anda üç grup talip. Bu artabilir. Biz de güçlü alıcılardanız. Büyük şans görmesek girmeyiz" dedi. Türkiye'de şans oyunlarına yıllık yaklaşık 13 milyar lira harcanıyor. Hitay, diğer özelleştirmeleri de takip ettiklerini vurgulayarak şöyle konuştu: "Bence sırada Jokey Kulübü var. Arkasından da Spor Toto gelir. Biz her ikisine de talip olacağız." 

İLK İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ
Milli Piyango'nun ilk ihalesine Şans Oyunları Yatırım Holding A.Ş. (Turkcell ) ve DAF (Doğuş Holding/Alarko Holding /Fina Holding)- Yunan OPAP grupları katılmıştı. Ancak ihale, tekliflerin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın belirlediği 1.6 milyar dolarlık başlangıç tutarının üstüne çıkmaması sebebiyle iptal edilmişti. 27 Haziran'daki ihaleye yerli ve yabancı devler talip.
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gamze Bilgin27 Mayıs 2014 11:39

    Bu konsorsiyum Scientific ayağı ile çok konuşulur. Hitay'a başarılar ve tebrikler.

  • Murat Ozyaka26 Mayıs 2014 11:47

    Büyük iş, büyük yatırım. İyi şanslar...

  • Halil Kuran26 Mayıs 2014 11:43

    Talih Kuşu Hitay'a konuyor... Hayırlısı olsun.

  • Mr Power26 Mayıs 2014 11:38

    Hak eden kazansın.

  • piyango kuşu26 Mayıs 2014 11:36

    Bu kadar emin olmasa, bu açıklamayı yapmazdı diye düşünüyorum. Bekleyelim ve görelim.

  • satış26 Mayıs 2014 10:44

    devlet milli piyangoyu bile satarak piyasalardan çekilirken bir yandan da katılım bankası kurmaya çalışıyor. sizce bu rasyonel mi? cevap vereyim: hayır rasyonel değil. peki aslında katılım bankası kurarken en amaçlıyor? sakın en büyük katılım bankası olan bankaya zarar vermek için böyle yapıyor olmasın? bence ilginç bir durum.