BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHisseler yukarı altın aşağı----

Hisseler yukarı altın aşağı

Hisseler yukarı altın aşağı
04 Haziran 2013 - 15:09 www.finansgundem.com

Altın, hisse senetlerinde ve dolarda görülen yükselişin etkisi ile geriledi

Altın Londra'da, dün son iki haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirmesinin ardından, hisse senetlerindeki yükselişin metale yönelik refah koruma talebini azaltması ile birlikte düştü.
Altın dün, ABD'de imalat sanayinin Mayıs ayında son dört yılın en hızlı daralmasını göstermesinin ardından yüzde 1.7 yükseldi. Dolar dün son üç haftanın en düşük seviyesini gördükten sonra yükseldi. Avrupa hisse senetleri, Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart'ın, son verilerin ekonominin merkez bankasının tahvil alım programını daraltmaya yetecek kadar güçlü olmadığını işaret ettiğini belirtmesinin ardından değer kazandı. Hindistan bugün altın ithalatı için kuralları sıkılaştırdı.
Hainburg, Almanya'da Quantitative Commodity Research Ltd.'nin sahibi Peter Fertig, "Hisse senedi piyasasındaki bir toparlanma şimdilerde altın için negatif bir faktör," dedi ve "Yatırımcılarda fonlarını altından hisse senetlerine doğru yöneltme niyeti var ve dolardaki sıçrama da altın üzerinde baskı oluşturuyor" değerlendirmesinde bulundu.
Spot altın yüzde 0.8 düşerek, Londra saati ile 11:11'de, ons başına 1,399.65 dolara indi. Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.9 kayıpla ons başına 1,399.20 dolara geriledi. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, 100 günün ortalamasının yüzde 34 altındaydı.
Bazı madencilik şirketlerinin ürün satışında kullandıkları Londra altın "fixing" değeri ons başına 1,405.25 dolar olarak belirlendi. Bu değer dün öğleden sonra ons başına 1,402.50 dolar olarak belirlenmişti.
Altın, 12 yıl ard arda yükseliş gösterdikten sonra, hisse senetlerindeki yükseliş ve Fed'in parasal genişlemeyi daraltabileceği spekülasyonuna bağlı olarak, bu yıl yüzde 16 değer kaybetti. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, dün 3.6 ton düşerek 2,144.7 ton ile Mayıs 2011'den bu yana en düşük seviyesine indi.
ABD para biriminin altı önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi dün, ABD'de ISM imalat sanayi endeksi verisinin 49'a inerek Haziran 2009'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.9 geriledi. Endeks bugün yüzde 0.2 yükseldi.
Hindistan Merkez Bankası, devlete ait işlem kuruluşları ve bankalar dahil, konsinye bazda altın ithal etmeye yetkili tüm kuruluşların altın ithalatını kısıtladı ve yalnızca altın mücevher ihracatı yapan şirketlerin ihtiyaçlarını karşılamak için ithalat yapılması izni verdi. Bu kısıtlama daha önce yalnızca bankalar için yürürlükteydi. Hindistan 2012 yılında en büyük altın ithalatçısı konumundaydı.
Credit Suisse Group AG, bugünkü duyuru öncesi yayınladığı raporunda, "Hindistan'da politika yapıcılar altın ithalatı üzerindeki baskılarını sürdürüyor," dedi ve "Hindistan'da talep genelde Haziran ve Temmuz aylarında azalır ve belirttiğimiz üzere, Haziran ayı tarihsel olarak yıl boyu fiyatlar için en zayıf iki aydan biri" değerlendirmesinde bulundu.
Spot gümüş Londra'da yüzde 0.9 düşerek ons başına 22.5313 dolara geriledi. Palladyum yüzde 0.9 kayıpla ons başına 750.38 dolara ve platin yüzde 0.5 düşerek ons başına 1,488.90 dolara indi. Platin dün, Lonmin Plc'nin Güney Afrika'daki Marikana madeni yakınlarında bir yerel sendika yetkilisinin vurularak öldürülmesi ve bir diğerinin yaralanması sonrası 15 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Bu madende geçen yıl çalışanların rahatsızlığından dolayı üretim olumsuz etkilenmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)