BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHisse skandalının ardından Fed'den yasak kararı----

Hisse skandalının ardından Fed'den yasak kararı

Hisse skandalının ardından Fed'den yasak kararı
21 Ekim 2021 - 22:19 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası (Fed), bölgesel banka başkanlarının, politika yapıcılarının ve diğer üst düzey yetkililerin bireysel hisse senedi ve tahvil satın almalarını yasaklayacağını açıkladı

ABD Merkez Bankası’nda (Fed) iki bölgesel başkanın bazı tartışmalı hisse senedi işlemlerinin açığa çıkmasının ardından, Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan ve Boston Fed başkanı Eric Rosengren görevi bırakma kararı almıştı.

Yaşanan skandalın ardından Fed yaptığı açıklamada, bölgesel banka başkanlarının, politika yapıcılarının ve diğer üst düzey yetkililerin bireysel hisse senedi ve tahvil satın almalarını yasaklayacağını duyurdu.

Fed ayrıca, Merkez Bankası’na olan güvenin sarsılmasına yol açan skandalın ardından aktif ticareti de kısıtlayacağını açıkladı.

Fed tarafından yapılan açıklamada, karar kapsamında, bölgesel banka başkanlarının, politika yapıcıların ve üst düzey Fed yetkililerinin yatırım fonları gibi çeşitlendirilmiş yatırım araçlarını satın almakla sınırlandırılacağı belirtildi.

Fed’in varlık azaltımı konusunda yeni tarih

Bej Kitap: ABD'de ekonomik aktivite ılımlı hızda büyüdü

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)