BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHisse senetleri ayrışıyor----

Hisse senetleri ayrışıyor

Hisse senetleri ayrışıyor
28 Temmuz 2013 - 11:54 www.finansgundem.com

FED'in tahvil alımlarını azaltacağının konuşulmasının etkileri hisse senedi piyasasında hissedilmeye başlandı

Buisıness Insıder'da yayımlanan makalede, hisse senedi piyasalarındaki ayrışmaya dikkat çekildi. Fed'in tahvil alımlarını azaltacağının konuşulmasıyla hisse senedi piyasasında ayrışma net bir şekilde gözlenmeye başladı. Yazıda, 2013'de, ekonomik görünümün bir süre daha zayıf seyredeceğinin açık olduğunu ve bunun defansif hisseler üzerinde aşağı yönlü baskı yaptığı kaydedildi.
 Kurtz yazısında ''2012'de QE3 açıklamasının ardından Amerikan ''Döngüsel hisseler defansif hisselerle paralel bir ilişki içinde hareket ediyordu; çünkü bunun global büyümeyi destekleyici bir yanı vardı. Şu anda ise doğal kaynaklar gibi bazı sektörler merkez bankasının hareketinden önemli bir yarar sağlayamıyorlar. Defansif hisseler daha iyi bir performans gösteriyorlar. Parasal genişlemenin azaltılacağının konuşulmaya başlamasından sonra ise defansif hisseler kalkışa geçti, öte yandan enerji ve ev yapımı gibi sektörlerde düşüşe geçti'' yorumunu yaptı.  Kutz, bu sıkıntının sadece Amerikan hisse senedi piyasasında yaşanmadığına da dikkat çekti. (The Lira)
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)