BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHisarcıklıoğlu’ndan bankalara ‘hepimiz aynı gemideyiz’ uyarısı ----

Hisarcıklıoğlu’ndan bankalara ‘hepimiz aynı gemideyiz’ uyarısı

Hisarcıklıoğlu’ndan bankalara ‘hepimiz aynı gemideyiz’ uyarısı
07 Nisan 2020 - 10:24 www.finansgundem.com

Finansman sıkıntısı çeken firmalar kredi başvurusunda bulunduğu bankalardan “limit bitti” cevabı alınca TOBB Başkanı Rifat Hisarcılıoğlu, “Reel sektör olmazsa bankacılık kesimi de olmaz. Devletimiz zaten riskin yüzde 80’ini üstleniyor” dedi.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Dünyanın korona virüs salgını dolayısıyla oldukça zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Hisarcıklıoğlu, pek çok işletmenin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğunu, birkaç sektör dışında tüm firmalarda ciddi ciro kayıpları olduğunu ifade eti.

Ekonomik etkilerin kontrol altında tutulabilmesi için birçok tedbir açıklandığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, tüm bankaları sıkıntıya düşen firmalara destek olmaya çağırarak, şunları kaydetti:

“Bu tedbirlerin ana omurgasında da vergi ertelemeleri, kısa çalışma ödeneği ve düşük maliyetli işletme kredileri var. Her üç tedbir de firmalarımızın faaliyetlerinin devam etmesi ve istihdamın korunması için çok önemli. Özellikle kredi genişlemesinin sağlanabilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı tedbirler kapsamında KGF’nin kefalet kapasitesi 250 milyar lira artırıldı.

-“Limit bitti”

81 ilden oda ve borsalarımıza gelen şikayetler bu kredilerin bankalar tarafından finansman sıkıntısı çeken firmalarımıza ulaştırılmasında sıkıntılar yaşandığını gösteriyor. Şirketlerimiz bankalar tarafından ‘limit bitti’ denip başvurusu dahi alınmadan geri çevriliyor. Hatta korona virüsten olumsuz etkilenen firmalarımızın değil de kredibilitesi yüksek büyük firmalara kredi kullandırıldığı yönünde de eleştiriler var.

Buradan tüm bankalara seslenmek istiyorum. Bu dönem karlılık düşünecek, şirket seçecek dönem değil. Hepimiz aynı gemideyiz. Reel sektör olmazsa bankacılık kesimi de olmaz. Devletimiz zaten riskin yüzde 80’ini üstleniyor. Tüm bankalarımızı sıkıntıya düşen tüm firmalarımıza destek olmaya çağırıyorum.”

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)