BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem Hisarcıklıoğlu'dan asgari ücret için üç öneri----

Hisarcıklıoğlu'dan asgari ücret için üç öneri

 Hisarcıklıoğlu'dan asgari ücret için üç öneri
26 Kasım 2021 - 12:53 www.finansgundem.com

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, asgari ücretin enflasyon üzerinde artması gerektiğini belirtti. Hisacıklıoğlu, asgari ücrete ilişkin üç öneri yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında "Emek, alın teriyle çalışanlar desteklenmeli. Asgari ücret enflasyon oranı üzerinde artmalı" ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, işletmelerin sürdürülebilirliğinin de zarar görmemesi ve maliyetlerin düşürülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Asgari ücrette vergi kaldırılmalı. Gelir Vergisi dilimleri yükseltilmeli. Asgari ücret desteği artırılmalı" tavsiyelerinde bulundu.

Asgari ücret görüşmeleri 1 Aralık'ta başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, görüşmelerin ay sonuna kadar uzamayacağını, 1-2 hafta içinde tamamlanacağını açıklamıştı.

TİSK de çalışanların enflasyona karşı korunması talebine katıldıklarını ve işveren desteğinin bu yıl 'hiç olmadığı kadar önemli hale geldiğini' belirtmişti.

Hisarcıklıoğlu: Zorlukların üstesinden geleceğiz

 

Asgari ücret zammı: Kıdem tazminatında 11 bin TL dönemi!

 

İşverenler asgari ücreti erken belirlemeye hazır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)