BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHisarcıklıoğlu açıkladı: 150 milyarlık yeni KGF geliyor----

Hisarcıklıoğlu açıkladı: 150 milyarlık yeni KGF geliyor

Hisarcıklıoğlu açıkladı: 150 milyarlık yeni KGF geliyor
28 Haziran 2022 - 07:58 www.finansgundem.com

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 150 milyarlık yeni bir KGF destek paketinin hazırlandığını, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Ticaret, Sanayi, Enerji, Maliye, Tarım, Çalışma Bakanları ile bir araya gelerek iş dünyasının taleplerini ileteceklerini söyledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu kredi ihtiyacına destek olmak amacıyla 150 milyar TL’lik kredi garanti fonu paketinin önümüzdeki günlerde açıklanmasını beklediklerini kaydetti.

Nihat Delibaşı'nın Dünya'daki haberine göre Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) haziran ayı olağan meclis toplantısının konuğu olan Hisarcıklıoğlu, pandemi şartlarında aktif rol alarak Türkiye’nin bu süreci daha az hasarlı atlatmasına katkı koyduklarını söyledi. Kurdukları haberleşme kanalı sayesinde ulaşan raporları ilgili bakanlarla, gerektiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaştıklarını kaydeden Hisarcıklığoğlu, “Sıkıntılar var, bunların hepsini biliyorum. Kapalı toplantılarda görüşüyoruz. Anayasa’nın bana verdiği yetkiye dayanarak, hükümete anlatıyorum. Sorunlarınızı toplantıları takip ediyorum. Döviz, kredi, yüksek girdiler, artan enfl asyon, işletme sermeyesi ihtiyaçları, hepsini biliyoruz. Gerekli yerlere iletiyoruz” dedi.

150 milyar TL’Lik yeni bir KGF destek paketinin hazırlandığı bilgisini veren Hisarcıklıoğlu, “Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Ticaret, Sanayi, Enerji, Maliye, Tarım, Çalışma Bakanlarımızla biraraya geleceğiz. Sizlerin dile getirdiği konuları bu ekonomi şurasında aktaracağız. Kredi garanti fonu destekli bir kredi paketini inşallah hükümet bizlere duyuracak” dedi.

Hisarcıklıoğlu ayrıca TOBB’un bir meslek örgütü olduğuna dikkat çekerek, “Sivil toplum örgütü değiliz. Aradaki farkı iyi anlamamız gerekiyor. Bizim sistemimiz ahilikten geliyor. Demokraside anayasa var. Bunun çerçevesinde dışına çıkıp hareket edemeyiz. Bizim görevimiz bu sorunları yetkili yerlere iletmek” diye konuştu.

TOBB’un Aliağa Karma ve Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa ettirdiği meslek lisesinin tamamlandığını, İzmirli oda başkanlarından gelen talepler doğrultusunda 7 ilçede daha okul inşa ederek eğitime katkı sunmayı sürdüreceklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “İzmir’de bulunan 7 sanayi bölgemize 7 tane daha okul kazandıracağız. Hangi işe girerseniz girin, kar da var zarar da. Tek bir yerde yüzde 100 kar var. O da eğitime yapılan yatırımlarda. İnşallah bizim eğitime yapacağımız yatırımlar ile Türkiye’de kazanacak” dedi. Hisarcıklıoğlu, ayrıca İzmir’de ortaya çıkan işbirliği ve uyumun örnek olduğunu belirterek, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ile 9 yıl TOBB yönetiminde büyük bir uyum içinde çalıştıklarını ifade etti. İş dünyası temsilcilerine aralarındaki birlik ve beraberliği devam ettirme çağrısında bulundu.

Asmalı: Piyasa 200 milyarlık yeni KGF paketi bekliyor

 

KGF paketleri niçin yetersiz kaldı

 

KGF yeni destek paketlerine başvurular başladı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)