BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHırvatistan'da deprem----

Hırvatistan'da deprem

Hırvatistan'da deprem
29 Aralık 2020 - 14:45 www.finansgundem.com

Hırvatistan'da 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'in yanı sıra bölge ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan ve Slovenya'da da hissedildi

6.4 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi. Yerel saatle 12.19'da ve yerin yalnızca 5 kilometre altında gerçekleşen sarsıntı, büyük paniğe yol açtı.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), tüm depremlerin merkez üssünün Sisak kenti yakınlarında olduğunu olduğunu bildiriyor. 6.3'lük şiddetli depremin merkez üssü, 35 bin nüfuslu Sisak'a 12 kilometre uzaklıkta.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, şiddetli deprem Hırvatistan'ın yanı sıra İtalya, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Kosova, Bosna Hersek, Macaristan, Slovenya, Romanya, Avusturya, Slovakya, Almanya ve Çekya'da hissedildi. Böylece, depremi hisseden ülkelerin sayısı 15 oldu.

İlk gelen görüntüler, Hırvatistan'da birçok binanın yıkıldığını gösteriyor. Hırvat N1 kanalının ekrana getirdiği görüntülerde, kurtarma ekipleri bir enkazdan bir erkek ve bir çocuğu canlı olarak çıkardı.

SLOVENYA NÜKLEER SANTRALİ KAPATTI
Hırvatistan'ın kuzey komşusu Slovenya, 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından nükleer santralin önlem amacıyla kapatıldığını duyurdu.

Hırvatistan'da Pazartesi günü de aynı noktada peş peşe depremler olmuştu. Sabaha karşı meydana gelen 5.2'lik ilk depremin hemen ardından 5 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı gerçekleşmiş, bazı binalarda hasar oluşmuştu.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de bu yılın Mart ayında meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde bir kişi ölmüş, 27 kişi de yaralanmıştı.

Korona testi bahanesiyle soygun

Kripto parada yeni kurallar kaçınılmaz sonu hızlandırıyor

BDDK: Bankacılık sektörü net karı 57.31 milyar TL

Son iki gün: Parasını saklayanlar ceza ile karşı karşıya

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)