BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivHırsızlık suçlaması Hertz'e 168 milyon dolara patladı----

Hırsızlık suçlaması Hertz'e 168 milyon dolara patladı

Hırsızlık suçlaması Hertz'e 168 milyon dolara patladı
07 Aralık 2022 - 08:48 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü araç kiralama şirketi Herz, haksız yere araba hırsızlığı ile suçladığı müşterilerine 168 milyon dolar ödeyeceğini belirtti. Şirketten hiç araç kiralamayanlar bile haksız suçlamalarla gözaltında tutuldu, psikolojileri bozuldu.

Araç kiralama şirketi Hertz, haksız yere araba hırsızlığı ile suçladığı müşterilerine 168 milyon dolar ödeyeceğini açıkladı. Pazartesi günü yapılan açıklamada şirket, ödemelerin aralarında masum müşterilerin araç çaldığına yönelik yetkililere giden asılsız ihbarlar da dahil olmak üzere toplamda 364 dava için yapılacağını duyurdu. Bazı müşteriler suçlamalar karşısında gözaltına alındıklarını söyledi.

Hertz’in CEO’su Stephen Scherr tarafından yapılan açıklamada, şirketin “her zaman mükemmel olamayacağı” söylendi. Maksadının müşteriyi ilk sıraya koyan bir şirkete liderlik etmek olduğunu belirten Scherr, “Bu iddiaları çözerken, kendimizi bu hedefe bağlı tutuyoruz” dedi.

Asılsız hırsızlık iddialarına ilişkin ilk haber şubat ayında çıktı.

CBS News'ta çıkan haberde Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Colorado eyaletinden bir kişi, Georgia eyaletinde bir arabayı iade etmediğine yönelik polise yapılan yanlış ihbarın ardından havaalanında tutuklandığını söyledi. Oysaki söz konusu kişi Georgia eyaletine hiç gitmemişti.

Drew Seaser isimli ABD’li, Hertz’ten de hiç araç kiralamadığını söyledi. Ancak buna rağmen 24 saatten fazla nezarette kaldı.

CBS’e konuşan Seaser, “Çok korktum. Hala uyumakta güçlük çekiyorum. O günden sonra hayatım bir daha asla aynı olmayacak” dedi. Birçok vakada ise araç çalmakla suçlanan müşteriler, kiraladıkları araçları iade ettiklerini ve ücretin de tamamını ödediklerini söyledi.

Şubat ayında aynı suçlamayla tutuklanan Charles Doucette isimli başka bir ABD’li de CBS’e yaptığı açıklamada, “Onların en iyi müşterilerinden birisiyim. Ama şimdi burada, nezaretteyim” dedi.

Seaser ya da Doucette’in Hertz’ten ödeme alıp almayacağı henüz belli değil. Şirketin söylediğine göre yapılacak ödeme ise asılsız hırsızlık suçlamalarıyla ilgili davaların yüzde 95’ini çözecek.

Şubat ayından bu yana şirketin en üst kademesinde yer alan Scherr, nisan ayında CNBC’ye verdiği röportajda, yanlışlıkların şirketin sistemlerindeki bir aksaklıktan dolayı meydana geldiğini ve kendisinin bunu düzeltmek için çalıştığını söyledi. Şirket, anlaşma tutarının tamamını yıl sonuna kadar ödeneceğini belirtti.

Avustralya, Afganistan'a savaş tazminatı ödeyecek

 

Lufthansa, uçağa almadığı Yahudilere tazminat ödüyor

 

Hollanda, operasyonda yanlışlıkla ölen siviller için tazminat ödeyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)