BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHindistan’ın milyarderleri sığınaklara kaçtı----

Hindistan’ın milyarderleri sığınaklara kaçtı

Hindistan’ın milyarderleri sığınaklara kaçtı
30 Nisan 2021 - 15:38 www.finansgundem.com

Korona virüsün şiddetini en acımasız biçimde gösterdiği ülkelerden olan Hindistan’da zengin nüfusu ülkenin daha az nüfuslu bölgelerine kaçıyor. Milyarderler şirketlerini pandemiyle mücadele için seferber ediyorlar


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hindistan'ın en zengin insanlarından bazıları aileleri ve personeliyle birlikte inzivaya çekiliyorlar. Zengin nüfusun bir kısmı ise pandeminin sağlık sistemini bunaltmasından ve diğer devletleri Hindistan’dan gelenleri kabul etmeme noktasında getirmesinden dolayı büyük şehirlerin dışındaki evlere kaçıyor.

Girişimcileri destekleyen Hindistan merkezli sermaye yatırım firmasın Infosys’in kurucularından milyarder Kris Gopalakrishnan, Bloomberg’e verdiği röportajda pandemi sürecinde ailesi ve personeliyle birlikte dışarı çıkmadığını söyledi. Milyarder yatırımcı hanedekilerin dışarıyla temastan kaçındığını ve sadece ev yapımı yemeklerin tüketildiğini söyledi.

Şirketin diğer kurucusu Nandan Nilekani ise pandemi 1,3 milyar nüfuslu ülkeyi kasıp kavururken Hindistan’ın teknoloji başkentindeki evinde pandemiden saklandığını belirtti. Nilekani şirket dışındaki temaslardan kaçındığını ve sadece ev yapımı yemekler yediğini söyledi.

Finansgundem.com’un derlediği verilere göre pandeminin yayılması ülkedeki birçok varlıklı aileyi Hindistan’dan kaçmaya teşvik etti. Ancak özel jet uçuşları üzerinden gerçekleşen kaçışlar ülkenin pandeminin merkezi konumuna gelmesi ve Avustralya’dan İngiltere’ye kadar birçok ülkenin Hindistan’a yönelik kısıtlamalara başlanmasıyla durmak zorunda kaldı. Hindistan’da kalan zengin ailelerse dev imparatorluklarını evlerinden yönetiyor ve oksijen kaynakları, koruyucu ekipman gibi temel yardımların sağlanması konusunda yardımcı oluyorlar.

Hindistanlı zenginler özel jetlerine atlayıp ülkeden kaçıyor

Hindistan’ın en değerli startup girişimi olan internet üzerinden eğitim sağlayıcısı şirket Byu’nun Kurucusu milyarder Byju Raveendran geniş ailesiyle birlikte evlerinde kapalı kaldıklarını belirtiyor. Startup şirketinin değeri 1 milyar doları aşan Raveendran, ailenin özel çalışanlarının da onlarla birlikte inzivaya çekildiğini belirterek, “Destek sistemlerimiz çok güçlü ve dışarıyla teması minimum düzeyde tutuyoruz” dedi.

Hindistanın en zengin iki ismi ise ülkenin başkenti Yeni Delhi ve finansal merkezi Mumbai şehirleri pandemiden sert bir şekilde etkilendiği için evlerini ülkenin daha az nüfuslu bölgelerine taşıdı.

Asya’nın en zengin insanı olan Mukesh Ambani Mumbai’deki evini ailesiyle birlikte şirketinin petrol rafinerisinin yakınlarında olan Jamnagar şehrine taşıdı. Hindistan’ın en zengin ikinci insanı olan Guantam Adani ise oğlu Karan Adani ve diğer yakın aile üyeleriyle birlikte Ahmedabad şehrine taşındı.

Hindistan her gün rekor sayıda yeni vaka bildirirken tıbbi tesislerin ve krematoryumların kapasiteleri kırılma noktasına doğru ilerliyor. İnsanlar karantinadaki yaşlılar için oksijen tüplerinden temel yiyecek malzemelerine kadar tüm ihtiyaçları için sosyal medya üzerinden yardım çığlıkları yayınlıyorlar. Ülkenin bazı bölgeleri tekrar karantina altına alınsa da ülke çapında başka bir kısıtlamanın yoksullar ve ekonomi için felaket olabileceğine dair endişeler var.

Sanayi şirketleri yardım için seferber oldu

Uluslararası şirketler yerel firmalar ve holdinglerle birlikte ülkedeki yardım çığlıklarına cevap vermeye çalışıyor.

Ambani’nin sahibi olduğu Reliance Industries oksijen stoklarını petrol arıtma tesislerinden çıkararak tıbbi kullanıma yönlendiriyor. Şirketin hayırseverlik faaliyetlerini yöneten Reliance Foundation da ücretsiz tedavi imkanı sağlayacak 1000 yataklı bir Kovid-19 vakıf tesisi kuruyor. Yerel basında yer alan bir haberde, Ambani'nin yardım çalışmalarını hızlandırmak amacıyla Jamnagar'a gittiği belirtildi.

Salı günü yapılan açıklamaya göre, Hindistan'ın en büyük liman terminalini işleten Adani Group, Suudi Arabistan, Tayland ve Dubai'den oksijen tedarik edecek.

Dünyanın en tehlikeli çetesi!

 

Türkiye'de de ortaya çıkan Hint varyantı nedir; daha tehlikeli mi?

 

Aşı karşıtı doktor Kovid-19'dan öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)